7.8.14

Κοντά σε συμφωνία για το χρέος της Αργεντινής...

Τα νέα στοιχήματα των κερδοσκόπων μετά την χρεοκοπία της Αργεντινής!
 Διεθνείς τράπεζες και "γυπες της αγοράς" (κερδοσκοπικά ταμεία) που διακρατούν κρατικό χρέος της Αργεντινής και δεν είχαν αποδεχθεί την απομείωση της αξίας του ενδέχεται να καταλήξουν σε μια συμφωνία ακόμη και ...
μέσα στην επόμενη εβδομάδα, είπαν πηγές ενήμερες για τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις στην υπηρεσία IFR Markets του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σήμερα, αν και ως τώρα οι δύο πλευρές δεν έχουν μπορέσει να καταλήξουν σε μια τιμή για τα ομόλογα. Οι διαπραγματεύσεις για να διευθετηθεί η διένεξη που προκάλεσε την δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής μέσα σε 13 χρόνια αντιμετώπισαν προσκόμματα επανειλημμένα την περασμένη εβδομάδα, είπαν οι πηγές αυτές, αν και θεωρείτο πως τα μέρη είχαν φθάσει κοντά σε μια συμφωνία.
Τράπεζες της Αργεντινής όπως η Banco Macro είχαν εμπλακεί σε διεξοδικές διαπραγματεύσεις την περασμένη εβδομάδα για να αγοράσουν τα ομόλογα τα οποία διακρατούν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που δεν συμμετείχαν στο κούρεμα —όπως τα NML Capital και Aurelius Capital— και η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,33 δισεκ. ευρώ συν τους τόκους.
Ωστόσο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αργεντινής πλέον περνούν σε δεύτερο πλάνο στις συνομιλίες και οι διεθνείς τράπεζες πιθανόν θα έχουν τον καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη συμφωνίας. Οι πηγές κατονόμασαν τις JP Morgan, Citi και HSBC ως τους επικρατέστερους αγοραστές των ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: