11.8.14

Ο… "τελευταίος Αύγουστος" του ΣΥΡΙΖΑ...

sirizaΈτοιμος για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ έδωσε στην κυβέρνηση ένα βαρύ πλήγμα και η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών επιταχύνεται.

Μάλιστα, κεντρικά στελέχη της Κουμουνδούρου δεν...
κρύβουν την εκτίμησή τους ότι οι εκλογές είναι θέμα μηνών, κάτι που φαίνεται πως συμμερίζεται και ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει να του παραδοθεί το προσχέδιο του «κυβερνητικού προγράμματος» το αργότερο στις 20 Αυγούστου, προκειμένου ο ίδιος να το μελετήσει, να ζητήσει τυχόν συμπληρώσεις-προσθήκες και να προετοιμαστεί για την εμφάνισή του στην ΔΕΘ.

Εκλογολογία

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να προετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις που έρχονται (;) υπογράμμισε, με συνέντευξή του στο prismanews.gr ο επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το αργότερο στις αρχές του 2015» θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές –«όχι γιατί θα τις επιλέξει (σ.σ. η κυβέρνηση) αλλά γιατί θα αναγκαστεί μπροστά στο φόβο μίας βέβαιης εκλογικής συντριβής, καθώς ο χρόνος δουλεύει ολοφάνερα σε βάρος τους», όπως είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως «η κυβέρνηση θα προτιμήσει μία ήττα από μία μεγάλη εκλογική συντριβή έπειτα από λίγους μήνες», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Στάικος. Το στέλεχος του γραφείου Τύπου κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «όλο αυτό το τελευταίο διάστημα τακτοποιεί υποθέσεις». «Αυτό φαίνεται και με την ψήφιση του νόμου για τα ΜΜΕ και με την πώληση της μικρής ΔΕΗ και με άλλα θέματα. Ταυτόχρονα, με την αφήγηση περί εξόδου από την κρίση και τέλους της τρόικας, - και με δεδομένη και την κοινωνική πίεση - οδηγούμαστε σε εκλογές», πρόσθεσε, προβλέποντας ότι «αυτός θα είναι ο τελευταίος Αύγουστος αυτής της κυβέρνησης».

Προεδρική εκλογή και πρόγραμμα

Οι παραπάνω εκτιμήσεις πηγάζουν από την αισιοδοξία που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τους συσχετισμούς στην προεδρική εκλογή. Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να καταφέρει η κυβέρνηση να σχηματίσει πλειοψηφία 180 βουλευτών για να αποφύγει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, εξ ου και οριοθετούν χρονικά ως το αργότερο για τη διεξαγωγή εκλογών τις αρχές του 2015, οπότε και λήγει η θητεία του Καρόλου Παπούλια.
Έτσι, ευλόγως, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει «προγραμματική στροφή», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ένα «πρόγραμμα εξουσίας», που θα αντιμετωπίσει τη δυσπιστία μέρους των πολιτών αναφορικά με το αν ο ΣΥΡΙΖΑ «μπορεί να τα καταφέρει»...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: