31.8.14

Διορία μίας εβδομάδας έδωσε η Ε.Ε. στη Ρωσία...


«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι έτοιμο να λάβει περαιτέρω μέτρα υπό το φως της κλιμάκωσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο   Χέρμαν βαν Ρομπάι μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των 28 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.

Η...
Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η υπεύθυνη για την προετοιμασία ενός νέου γύρου κυρώσεων «έκτακτης ανάγκης», όπως ανέφερε ο βαν Ρομπάι. Οι προτάσεις πρέπει να υποβληθούν «ενός μιας εβδομάδας» και θα ληφθεί η απόφαση «σύμφωνα με την εξέλιξη της κατάστασης», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο καθένας αναγνωρίζει την ανάγκη να δράσουμε γρήγορα», δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι. «Υπάρχει μια ισχυρή αποφασιστικότητα για να επιβάλει κάθε δυνατή πίεση προς τη Ρωσία ώστε να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρεθεί μια πολιτική λύση» συμπλήρωσε. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ των 28 θα αρχίσουν τη Δευτέρα, «έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι μέσα σε μια εβδομάδα» είπε ο Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Αυτές οι οικονομικές κυρώσεις «έχουν ορατό αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε στις 29 Ιουλίου να εμποδίσει την πρόσβαση της Ρωσίας στις χρηματοπιστωτικές αγορές αλλά και να επιβάλει μέτρα για τις πωλήσεις όπλων, τις ευαίσθητες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας και στα προϊόντα διπλής χρήσης, πολιτικής και στρατιωτικής.


Μέρκελ: Νέες κυρώσεις εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποφασίσει εντός της εβδομάδας για τις νέες κυρώσεις που θα επιβάλει κατά της Ρωσίας δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε η γερμανίδα καγκελάριος σε δημοσιογράφους η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εάν δεν υπάρξει αλλαγή στην υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία ή αν η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα χειροτερέψει.

Τόνισε ακόμη ότι οι οικονομικές κυρώσεις θα επηρεάσουν ιδιαίτερα τους τομείς της χρηματοδότησης και της ενέργειας, όπως συμβαίνει ήδη από τα τέλη Ιουλίου.

Ο Λευκός Οίκος χαιρετίζει την ευρωπαϊκή στάση

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε την προθυμία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες να εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τις ενέργειές της στην Ουκρανία.

«Χαιρετίζουμε τη σημερινή συναίνεση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να προετοιμάσει περαιτέρω κυρώσεις για εξέταση τις επόμενες ημέρες, γεγονός που αποδεικνύει την ισχυρή υποστήριξη ως προς την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας, Κάιτλιν Χάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την προετοιμασία περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπλήρωσε η ίδια.

- See more at: http://left.gr/news/synodos-koryfis-dioria-mias-evdomadas-edose-i-ee-sti-rosia#sthash.PT7RDCG6.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: