18.8.14

Στάση αναμονής τηρούν οι κτηνοτρόφοι...

ktinotrofoi
Στάση αναμονής κρατούν οι κτηνοτρόφοι ενόψει της συνάντησης που αναμένεται να έχουν με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρι Κουκουλόπουλο, στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.
Οι...
κτηνοτρόφοι, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Δημήτρης Καμπούρης, θα αποφασίσουν για το μέλλον τους στο πεδίο των κινητοποιήσεων μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουκουλόπουλο.
«Πρώτα θα μιλήσουμε και από τα αποτελέσματα της συνάντησης θα εξαρτηθεί και η στάση μας στο πεδίο των κινητοποιήσεων» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΚ και πρόσθεσε πως «ο κτηνοτροφικός κόσμος βράζει και δηλώνει πανέτοιμος για δυναμικές κινητοποιήσεις, εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στα ζητήματα που μας απασχολούν».
Οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την άμεση καταβολή των λοιπών οφειλόμενων από την εξισωτική αποζημίωση, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ), την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης και των πληρωμών για τη βιολογική κτηνοτροφία. Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, έγινε η καταβολή «ενός εντελώς συμβολικού ποσού, με το 80% του συνόλου που δικαιούνται οι 75.000 κτηνοτρόφοι να παραμένει απλήρωτο».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: