3.8.14

"Ενάμισης" τουρίστας ανά κάτοικο μετά τη χρεωκοπία...

"Εναμισις" τουρίστας ανά κάτοικο μετά τη χρεωκοπία ενός ακόμα Ρωσικού τουρ οπερέϊτορ

... ενός ακόμα Ρωσικού τουρ οπερέϊτορ...
Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε το ρούβλι σε κατάρευση κι αυτό με τη σειρά του παρασύρει τους τουρ οπερέιτος οι οποίοι κλείνουν ο ενας μετά τον άλλο. Δεν θα είναι...
δύο οι τουρίστες ανα Ελληνα τελικά που φαντασιώθηκε ο πρωθυπουργός, καθώς φαίνεται...
Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η ανακοίνωση πτώχευσης του πέμπτου μεγαλύτερου ρωσικού tour operator Labirint. Σε 10.000 υπολογίζονται οι Ρώσοι τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, οι οποίοι απομακρύνονται σταδιακά με πτήσεις τσάρτερ.
Ο ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος μεγαλοξενοδόχων που έχει πρωταγωνιστήσει στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων) σε ανακοίνωσή του προτρέπει τα ξενοδοχεία που συνεργάζονται με το γραφείο να συνεχίσουν να φροντίζουν τους Ρώσους επισκέπτες οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε αυτά, εκτιμώντας οτι θα βρεθει κάποια λύση για την αποπληρωμή τους. Η διαμονή των Ρωσων τουριστών άλλωστε ειναι ασφαλισμένη σε εταιρειες στη Μόσχα.

Η εταιρεία Ideal-Tour, η οποία κατέχει το 99 % των μετοχών του Labirint επικαλέσθηκε διάφορους λόγους για την χρεωκοπία, όπως οτι η Orenair (Οrenburg Airlines), αρνήθηκε να μετακινήσει Ρώσους τουρίστες, πελάτες του Labirint, προς Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Βουλγαρία, εξαιτίας των οφειλών της Ideal-Tour που ξεπερνούν τα 31 εκ. ευρώ.

Η εταιρεία επικαλείται ακόμα την απότομη άνοδο της ισοτιμίας ξένου συναλλάγματος, την αρνητική πολιτική και οικονομική κατάσταση, η αποτροπή των ταξιδιών στο εξωτερικό για τους Ρώσους πολίτες, που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και το στρατό κ.α.

Πρόκειται για το τρίτο κανόνι στη ρωσική αγορά σε διάστημα μόλις ενός μήνα. Μόλις την πρηγούμενη Τρίτη προχώρησε σε αναστολή λειτουργίας ο ρωσικός tour operator Windrose World, υπό την επωνυμία του οποίου λειτουργούσαν πάνω από 200 ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη τη Ρωσία.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: