10.8.14

Κακόγουστη φάρσα...

για κρούσματα Έμπολα στην Λαμπεντούζα...

Μία κακόγουστη φάρσα προκάλεσε πανικό στους χρήστες του Διαδικτύου στην Ιταλία, όταν κείμενο συνοδεία αποκρουστικών φωτογραφιών κυκλοφόρησε, υποστηρίζοντας πως...
ο θανατηφόρος ιός Έμπολα έφτασε στις ακτές της Ιταλίας.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, η ψευδής είδηση αναρτήθηκε στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα να αναπαραχθεί από τουλάχιστον 26.000 χρήστες!

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο ιός έφτασε στην μαγευτική Λαμπεντούζα, στην οποία φτάνουν εκατοντάδες μεταναστών από τη βόρειο Αφρική, δεκάδες ήταν οι ταξιδιώτες που ακύρωσαν τις κρατήσεις τους στα ξενοδοχεία του μικρού νησιού και τα εισιτήρια τους, με τους επαγγελματίες να ζητούν αποζημίωση ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους πολίτες, η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η είδηση είναι ψευδής.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της χώρας, υπήρξαν ύποπτα κρούσματα της ασθένειας που σκορπά το θάνατο στην δυτική Αφρική, ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκαν.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας όλοι οι αρμόδιοι φορείς είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα στα ιταλικά εδάφη, ωστόσο υπενθυμίζει πως στη χώρα και την Ευρώπη η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: