21.8.14

Αλ.Τσίπρας: Άμεσα μέτρα στήριξης για τους μικρομεσαίους...

tsipras2010BINTEO...

Τα εργασιακά, η κατάργηση της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και το ασφαλιστικό, αποτέλεσαν ...
βασικά θέματα της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς.
       
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Τετάρτη, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, Γιώργο Καββαθά. Τα εργασιακά και ιδιαίτερα η κατάργηση της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, αλλά και το ασφαλιστικό, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συζήτησης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι Π. Σκουρλέτης και Γ. Δραγασάκης, εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έθεσαν τα αιτήματά τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέπτυξε το συνοπτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την προοδευτική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, όπου οι μικρομεσαίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

«Η πολιτική μιας κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα κινηθεί πάνω σε δύο άξονες:

Ο πρώτος έχει να κάνει με άμεσα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων ώστε να σταματήσει η παραπέρα συρρίκνωση τους. Ο δεύτερος άξονας είναι η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, πάνω σ’ ένα νέο πλαίσιο αρχών και κανόνων. Μία ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον, τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους».

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι τα κύρια άμεσα μέτρα που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα είναι η ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων προς τις τράπεζες, η αποπληρωμή των χρεών προς τον ΟΑΕΕ με βάση τις δυνατότητες κάθε επιχείρησης, η διαγραφή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων που προέκυψαν στα χρόνια του μνημονίου, η στήριξη των μικρομεσαίων από νέες συνεταιριστικές τράπεζες, η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους, η επαναφορά των ελευθέρων συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς δήλωσε:

«Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε αρκετή ώρα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες του, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες. Η αιχμή της συζήτησης ήταν το ασφαλιστικό, ιδιαίτερα η κατάσταση στον ασφαλιστικό φορέα των επαγγελματιών και βιοτεχνών, τον ΟΑΕΕ και η ανάγκη εξεύρεσης μιας βιώσιμης λύσης τόσο για τους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, όσο και για τον ίδιο τον Οργανισμό.

»Βεβαίως συζητήσαμε και το φορολογικό και τα τεράστια προβλήματα από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και για μια σειρά άλλων καίριων ζητημάτων όπως τη χρηματοδότηση και τη έλλειψη ρευστότητας στην αγορά. Τα εργασιακά αποτέλεσαν επίσης ένα μεγάλο θέμα σε σχέση με την κατάργηση στην πράξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης των συλλογικών σχέσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

»Ήταν ένα πολύ καλό κλίμα και σε θετική κατεύθυνση η όλη συζήτηση. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ορισμένα θέματα και φυσικά κάποιες διαφοροποιήσεις σε άλλα. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσω είναι ότι η ΓΣΕΒΕΕ δεν μιλάει με τους πολιτικούς φορείς συντεχνιακά, αλλά με πολιτικές θέσεις που αντιμετωπίζουν τα θέματα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών και τον εμπόρων και θέσεις που προάγουν τα θέματα της ελληνικής οικονομίας και του συνόλου του ελληνικού λαού».
Δείτε το βίντεο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: