8.8.14

Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ είχε βρει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ...

Υπάλληλος του ΥΠΟΙΚ είχε βρει τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ αλλά τον αγνόησαν
... αλλά τον αγνόησαν!...
Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι υπήρξε υπάλληλος του υπουργείου οικονομικών που ανακάλυψε νωρίς τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ και ...
το μπάχαλο που θα ακολουθούσε με τα λανθασμένα και φουσκωμένα εκκαθαριστικά του νέου φόρου. Ωστόσο οι παραινέσεις του υπαλλήλου αγνοήθηκαν και καταλήξαμε στο σημερινό φιάσκο του ενιαίου φόρου!

Συγκεκριμένα 10 ημέρες πριν από την ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet, υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών – σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή - είχε ενημερώσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη στον υπολογισμό των οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι επισημάνσεις που έγιναν όπως φαίνεται αγνοήθηκαν και αναρτήθηκαν τα εξωπραγματικά εκκαθαριστικά σημειώματα που αναστάτωσαν τόσο τους φορολογούμενους όσο και την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει ακόμα ή καλύτερα δεν έχουν βρει τη σωστή διαδικασία για την επανακκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ενώ αν και χθες δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, εντός της σημερινής ημέρας το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει.

Τα μεγαλύτερα λάθη του υπουργείου οικονομικών με τα υπέρογκα ποσά που καταλογίστηκαν σε ιδιοκτήτες ακινήτων παρουσιάστηκαν στις περιοχές: Τρικάλων, Κορινθίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ευρυτανίας, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Αρτας, Δράμας, Χίου, Κερκύρας και Ζακύνθου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δέσμη αλλαγών θα κλειδώσει εντός της ημέρας και θα εκδοθούν νέα εκκαθαριστικά σημειώματα.

Θα γίνει νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για 4.000 χωριά και κωμοπόλεις της περιφέρειας, ενώ σε 457 περιοχές θα ισχύει η φορολογητέα αξία όπως υπολογιζόταν το 2013. Στις περιοχές εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, όπου οι ιδιοκτήτες οικοπέδων βρέθηκαν αντιμέτωποι με εξωφρενικές φορολογικές επιβαρύνσεις, η εκκαθάριση θα γίνει με βάση τις αξίες που είχε γίνει ο ΦΑΠ το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: