1.8.14

Λεφτά υπάρχουν...για εξοπλισμούς...

eksoplistikaΛίγο πριν αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έφερε για έγκριση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής προγράμματα που έχουν χαρακτηριστεί "σκάνδαλα" από τον Τύπο ή εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές.
         
Εγκρίθηκε από Επιτροπή της Βουλής η...
ενεργοποίηση 42 εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 2 δισ. ευρώ. «Επιβραβεύτηκαν» προγράμματα που έχουν απασχολήσει ή εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι δεσμεύτηκε το 70% των κονδυλίων μέχρι το 2018, χωρίς να έχει κατατεθεί το 15ετές Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα Προμηθειών.

Εξοπλιστικό πρόγραμμα–μαμούθ, ύψους δυο δισεκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο «δικαιώνει» σκάνδαλα των προηγούμενων χρόνων, κατάφερε να περάσει προχθές η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του μισθολογίου και των ασφαλιστικών ταμείων των ενστόλων.

Ανήμερα της κατάθεσης από την κυβέρνηση του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο διαλύονται τα Μετοχικά Ταμεία των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέθεσε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων στη Βουλή πρόταση για την ενεργοποίηση σαράντα δύο εξοπλιστικών προγραμμάτων, τα οποία στο σύνολό τους υπερψηφίστηκαν, παρά τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των ΑΝ.ΕΛΛ. σε επιμέρους ζητήματα.

Ανάμεσα σε αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι εντάσσονται αρκετά που έχουν απασχολήσει ή εξετάζονται από τις δικαστικές αρχές και αντί να ζητηθούν από το υπουργείο ευθύνες ή να επιβληθούν στις εταιρείες κυρώσεις, «επιβραβεύτηκαν» με μερικά εκατομμύρια ακόμα.
eksoplistika-grafima
πηγή efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: