20.8.14

Ιστορίες φρίκης στο Βόλο...



Ομαδικοί βιασμοί ανήλικων αγοριών σε σωφρονιστικό Ίδρυμα!...
Σοκάρουν οι ιστορίες φρίκης σε Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στο Βόλο όπου δύο ανήλικοι έπεσαν θύματα βιασμού το περασμένο Σάββατο, μόλις έναν μήνα μετά την ...
καταγγελία για επίσης ομαδικό βιασμό 14χρονου Αλβανού, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους".

Η φύλαξη του Ιδρύματος, που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι ελλιπής, ιδιαίτερα το βράδυ, ενώ «πονοκέφαλο» προκαλούν στις αστυνομικές αρχές οι συνεχείς εξαφανίσεις ανηλίκων που οδηγούνται για σωφρονισμό και πολύ σύντομα γίνονται... καπνός.

«Καλούμαστε να συνδράμουμε, αφού έχουν σημειωθεί παραβατικές συμπεριφορές και κακουργηματικές πράξεις», λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι δράστες του ομαδικού βιασμού, που έγινε το Σάββατο, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Βόλου, τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό και απειλή, ωστόσο αμέσως μετά επέστρεψαν στο Ίδρυμα για να συνεχιστεί η έκτιση της ποινής τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 15 και 16 χρόνων, δέχτηκαν επίθεση από τροφίμους του Ιδρύματος, οι οποίοι τους έσυραν στις τουαλέτες και τους βίασαν. Το πρωτοφανούς αγριότητας περιστατικό -σύμφωνα πάντα με το Έθνος- αντιλήφθηκε και ο νυχτερινός φύλακας, ο οποίος δεν βρήκε τα αγόρια στους θαλάμους και τα εντόπισε κακοποιημένα στις τουαλέτες, ενώ ο ίδιος δέχτηκε απειλές για τη ζωή του, προκειμένου να αποκρύψει το γεγονός. «Αν μιλήσεις, θα σε σφάξουμε», φέρεται να του είπαν οι δράστες.

Σημειώνεται ότι πριν από έναν μήνα 14χρονος Αλβανός, τρόφιμος του Ιδρύματος, κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 16χρονο Ρομά και άλλους δύο νεαρούς ηλικίας 14 και 17 χρόνων. Ο εισαγγελέας Ανηλίκων Βόλου ζήτησε τον εγκλεισμό του 16χρονου δράστη σε φυλακή, οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου -και οι τρεις κατηγορούνται για ληστείες και κλοπές-, ενώ όπως έγινε γνωστό ο 14χρονος Αλβανός είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε κοριτσάκι μόλις 6 χρόνων.

Αυτήν τη στιγμή στο Ίδρυμα φιλοξενούνται 22 αγόρια, ηλικίας 8-18 χρόνων, που έχουν παραβατική συμπεριφορά και οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν τον εγκλεισμό τους εκεί για σωφρονισμό. Τα παιδιά ζουν σε ημιελεύθερο καθεστώς, αλλά όπως σημειώνεται δεν γίνεται διαχωρισμός σε σοβαρά και λιγότερο σοβαρά παραπτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: