21.8.14

Είχαν προειδοποιήσει οι τζιχαντιστές...

foley
Στην αποκάλυψη πως οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν προειδοποιήσει την οικογένεια του Τζέιμς Φόλεϊ ότι θα τον σκοτώσουν μετά την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ, προχώρησε ένας από τους...
τελευταίους εργοδότες του Αμερικανού δημοσιογράφου, ο γενικός διευθυντής της GlobalPost, Φίλιπ Μπαλμπόνι.
Όπως ανέφερε, μάλιστα, οι απαγωγείς του ήταν σε επαφή με την οικογένεια και με την GlobalPost επί σειρά εβδομάδων μέχρι την εκτέλεσή του από τους τζιχαντιστές, σε μία προσπάθεια να πετύχουν την απελευθέρωσή του.
«Είχαμε έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς και φάνηκε, κάποια στιγμή να είναι δεκτικοί σε μια συμφωνία που θα οδηγούσε στην απελευθέρωση του» είπε ο Μπαλμπόνι στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC. Αλλά οι απαγωγείς στη συνέχεια «απέκοψαν την επικοινωνία με εμάς και την οικογένεια» του δημοσιογράφου συμπλήρωσε.
Οι απειλές για τη δολοφονία του Φόλεϊ ξεκίνησαν μετά την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ στις 8 Αυγούστου.
«Δεν το κοινοποιήσαμε δημόσια αλλά υπήρχε ένα μήνυμα μετά από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών το οποίο στάλθηκε στην οικογένεια λέγοντας ότι ο Τζέιμς θα εκτελεστεί» ανέφερε ο γενικός διευθυντής της GlobalPost. «Ελπίζαμε και προσευχήθηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί και κάναμε ότι μπορούσαμε για να αποκατασταθεί η επικοινωνία με τους απαγωγείς ώστε να τους πούμε ότι ο Τζέιμς ήταν απλώς ένας αθώος δημοσιογράφος που αγαπούσε το λαό της Συρίας και ήθελε μόνο να μεταφέρει την ιστορία του συριακού λαού» είπε ο Μπαλμπόνι.
Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών και της δολοφονίας του Φόλεϊ ο Μπαλμπόνι είπε, «ότι οι επιδρομές ξεκίνησαν, με σύνεση από την κυβέρνησή μας, είναι όμως ίσως αυτές, που σφράγισαν τη μοίρα του Τζιμ». Ωστόσο, τόνισε ότι η οικογένεια δεν θεωρεί υπεύθυνη για το θάνατο του γιου τους την απόφαση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να ξεκινήσουν αυτές οι επιθέσεις.
Ο Φίλιπ Μπαλμπόνι σημείωσε ότι η οικογένεια του δημοσιογράφου επικεντρώνεται τώρα στην τύχη των υπόλοιπων ομήρων, των οποίων η ζωή απειλείται αν συνεχιστούν οι αεροπορικές επιδρομές.
Στο βίντεο όπου οι τζιχαντιστές φαίνεται να εκτελούν τον Τζέιμς Φόλεϊ υπάρχει και ένας ακόμη δημοσιογράφος ο Στίβεν Σότλοφ τον οποίο απειλούν να σκοτώσουν σε αντίποινα για τις αμερικανικές αεροπορικές επιχειρήσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πραγματοποιήσει 84 αεροπορικές επιχειρήσεις ενάντια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τις 8 Αυγούστου στο βόρειο Ιράκ, με την πλειοψηφία των επιδρομών να γίνονται για την προστασία του στρατηγικού φράγματος της Μοσούλης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: