31.8.14

Και τώρα οι Φιλιππίνες...


Η «επίσημη αγαπημένη» των Ελλήνων μπήκε με το δεξί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ.

Με μια...
επιβλητική νίκη απέναντι στην Σενεγάλη έδειξε από τον πρώτο της αγώνα τα δόντια της. Με καλή άμυνα και με τον Κώστα Καϊμακόγλου να δίνει το δικό του ρεσιτάλ από την γραμμή των 6,75 (5 στα 5 τρίποντα) επέβαλε από την αρχή το ρυθμό της και έφτασε πολύ άνετα στη νίκη.

Σήμερα παίρνουν σειρά οι Φιλιππίνες. Η Εθνική μας αγωνίζεται στη Σεβίλλη στην δεύτερη αγωνιστική της πρώτης φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να διατηρήσεις τις ελπίδες πρόκρισής της στους «16» της διοργάνωσης.

«Δίνω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, αλλά αυτό το παιχνίδι τελείωσε και κοιτάμε τώρα τις Φιλιππίνες, που είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, όπως έδειξε απέναντι στην Κροατία», επισήμανε ο προπονητής Φώτης Κατσικάρης για τον αυριανό αντίπαλο της ελληνικής ομάδας και παρατήρησε ότι: «Ακόμη κι αν βρίσκονται πίσω με μεγάλη διαφορά, συνεχίζουν να παίζουν στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους».

Ο Κώστας Καϊμακόγλου τόνισε ότι ακολουθούν δύσκολα παιχνίδια στη συνέχεια για την Εθνική, χωρίς να θέλει να σταθεί στην εύκολη νίκη επί της Σενεγάλης.

«Προετοιμαστήκαμε καλά για το παιχνίδι. Οι πρεμιέρες επιφυλάσσουν εκπλήξεις και είδαμε τι πήγε να συμβεί στην Κροατία, αλλά εμείς ήμασταν σοβαροί, παίξαμε καλή άμυνα και ήμασταν αποτελεσματικοί στην επίθεση. Πήραμε τη νίκη και συνεχίζουμε κοιτάζοντας το επόμενο παιχνίδι που θα είναι δύσκολο. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και ξέρουμε καλά πως το παιχνίδι με τις Φιλιππίνες και όσα ακολουθήσουν θα είναι πόλεμος», τόνισε ο διεθνής φόργουορντ.

«Εάν δείξουμε προσοχή, δεν θα έχουμε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα», επισήμανε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος, συνεργάτης του Φώτη Κατσικάρη στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής.

Ελλάδα και Φιλιππίνες έχουν συναντηθεί δύο φορές στο παρελθόν. Και οι δύο πριν από πολλά χρόνια. Η πρώτη ήταν το 1960 με την Ελλάδα να επικρατεί 93-66 με τον Αντώνη Χρηστέα (26) και τον Γιώργο Αμερικάνο (20) πρώτους σκόρερ.

Η δεύτερη ήταν το 1968 με νικήτρια και πάλι την ελληνική ομάδα με το τελικό 102-91 και τον Γιώργο Κολοκυθά να σημειώνει 39 πόντους.



Τα δεκάλεπτα: 18-9, 45-17, 64-36, 87-64.

ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μάντζαρης 8 (2), Μπουρούσης 7, Ζήσης, Βασιλειάδης 13 (3/6 τριπ.), Καλάθης 4 (4 λ.), Γλυνιαδάκης 4, Παπανικολάου 5 (1), Σλούκας 10 (2/4 τριπ., 4 α.), Καϊμακόγλου 17 (5/7 τριπ., 5-3 ριμπ.), Αντετοκούνμπο 11, Βουγιούκας 3, Πρίντεζης 5.

ΣΕΝΕΓΑΛΗ (Σαρ): Νιανγκ, Νταλμέιντα, Τόμας, Μαμ. Εντόγιε, Ντιόπ 6 (1), Μαλ. Εντόγιε 11 (2), Φαγιέ 2, Εντούρ 4 (1), Εντιαγιέ 6, Ντιένγκ 21, Μπάτζι 14.

Δεν υπάρχουν σχόλια: