15.8.14

Πέρασε στην Ουκρανία το ρωσικό κονβόι...

Πέρασε στην Ουκρανία το ρωσικό κονβόιΗ ρωσική στρατιωτική φάλαγγα που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους φιλορώσους αυτονομιστές πέρασε στην ουκρανική επικράτεια τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ανέφεραν δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Η αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από ...
τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, βυτιοφόρα καυσίμων και άλλα οχήματα υποστήριξης διέσχισε τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας αργά το βράδυ της Πέμπτης όπως μετέδωσαν οι βρετανικές εφημερίδες Guardian και Telegraph.

Το κομβόι περίμενε μέχρι να πέσει το σκοτάδι πριν ξεκινήσει να διασχίσει ένα σημείο διέλευσης με αγκαθωτό σύρμα που σηματοδοτεί τα σύνορα και οδηγεί στο έδαφος της ανατολικής Ουκρανίας το οποίο ελέγχεται από τους φιλο-ρώσους αυτονομιστές όπως ανέφερε ο Guardian.

Η διάβαση έγινε στα σύνορα κοντά στη ρωσική πόλη του Ντόνετσκ, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της ομώνυμης ουκρανικής πόλης.

Η ρωσική φάλαγγα που αποτελείται από σχεδόν 280 φορτηγά είχε αρχικά σταματήσει στη ρωσική πλευρά των συνόρων. Η Ουκρανία επέμενε η οχηματοπομπή να εισέλθει στο έδαφος της μόνο υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών όπως ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ή η Διεθνής Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η ρωσική φάλαγγα βοήθειας είναι μια αμφιλεγόμενη κίνηση διότι η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στη Κίεβο χαρακτηρίζει τη Ρωσία ως εχθρό που επιτίθεται στην ουκρανική δημοκρατία. Η Μόσχα έχει απορρίψει τις κατηγορίες ότι τα οχήματα της θα μπορούσαν να μεταφέρουν όπλα για τους αυτονομιστές. Και η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για την υποστήριξη των ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία...
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: