12.8.14

Η σύντροφος του Κλούνεϊ και η Γάζα...

Στην έρευνα για εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας για λογαριασμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα συμμετάσχει η Βρετανολιβανέζα Αμάλ Αλαμουντίν, η 36χρονη δικηγόρος που...
έχει αρραβωνιαστεί τον διάσημο ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ.

Η απόφοιτος του πανεπιστημίου του Όξφορντ, που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών λόγω της σχέσης της με τον αστέρα του Χόλιγουντ, θα κληθεί να εξετάσει εάν υπήρξαν παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στον παλαιστινιακό θύλακα.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι όντως υπήρξαν εγκλήματα πολέμου, τότε η Αλαμουντίν θα πρέπει να προτείνει τρόπους με τους οποίους θα βρεθούν στο δικαστήριο οι υπεύθυνοι για αυτά τα αδικήματα.

Η δικηγόρος θα έχει στο πλάι της δύο ακόμη δικηγόρους σε μία ανεξάρτητη επιτροπή την οποία συνέθεσε το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός αναφέρει ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα πρέπει να διασφαλίσει ότι σε αυτή την αποστολή θα έρθουν στην Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για τυχόν αδικήματα, χωρίς όμως να απειληθούν εκ νέου άμαχοι.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης Ριάντ Αλ Μάλκι είπε ότι υπάρχουν «αδιάσειστα στοιχεία» για εγκλήματα πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ.

Η επιτροπή στην οποία συμμετέχει η αρραβωνιαστικιά του Τζορτζ Κλούνεϊ θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της στη Λωρίδα της Γάζας τον Μάρτιο του 2015...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: