10.8.14

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία...


Έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπως μετέδωσε πριν από λίγο, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι Τούρκοι κλήθηκαν...
σήμερα να εκλέξουν, για πρώτη φορά με άμεση ψηφοφορία, τον πρόεδρο της χώρας, σε μία εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να καταλήξει σε θρίαμβο του σημερινού πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κυβερνά την Τουρκία από το 2003, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκλογή του θα δώσει στον ισχυρό άνδρα της Τουρκίας, που επικρίνεται για τον όλο και περισσότερο αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης, λευκή επιταγή για πέντε χρόνια ώστε να συνεχίσει την αναμόρφωση της χώρας με γνώμονα το ισλαμο-συντηρητικό μοντέλο που ακολουθεί στο πλαίσιο μίας επίσης αναμορφωμένης από το χέρι του προεδρικής εξουσίας.

Στις κάλπες κλήθηκαν 53 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης του ινστιτούτου Konda επιβεβαίωσαν την τάση, δίνοντας στον Ερντογάν το 57% της πρόθεσης ψήφου, έναντι 34% για τον Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, διακεκριμένο ιστορικό, και 9% για τον υποψήφιο της κουρδικής μειονότητας Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: