7.8.14

«Παπαγαλάκια» χωρίς προσχήματα...

Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν μίλησαν...
Κανένα από τα μεγάλα κανάλια, καμιά από τις μεγάλες εφημερίδες και τα ραδιόφωνά τους δεν ασχολήθηκε με την τροπολογία με την οποία η κυβέρνηση προικοδοτεί και δωροδοκεί τη διαπλοκή. Δεν αισθάνθηκαν την ...
ανάγκη να ενημερώσουν τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές τους γιατί όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ απήργησαν προχθές. Συνωμοσία σιωπής πριν και μετά την ψήφιση στη Βουλή της τροπολογίας με την οποία ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις στα media, υπονομεύεται η εργασιακή αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Τύπου και δημιουργούνται συνθήκες καρτέλ. Πρόκειται για εξέλιξη που δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα media, αλλά καταβαραθρώνει την ποιότητα της ενημέρωσης, δηλαδή πλήττει ένα καίριο κοινωνικό δικαίωμα, που, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες επίθεσης του μνημονιακού κατεστημένου, αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Η τροπολογία ενισχύει τις συγχωνεύσεις και τη συγκέντρωση οικονομικής και πολιτικής ισχύος στον ηλεκτρονικό Τύπο, έξω από τις συνταγματικές προβλέψεις και την ευρωπαϊκή Οδηγία. Αντιμετωπίζει τις επιχειρήσεις Τύπου σαν κοινές εμπορικές επιχειρήσεις, σαν σούπερ μάρκετ, και το προϊόν τους σαν εμπόρευμα.

Στην εποχή των μνημονιακών πραξικοπημάτων, τα κανάλια διαδραματίζουν ρόλο "τανκς". Ειδικότερα τα περιβόητα δελτία των οκτώ. Οι επιχειρήσεις media είναι οι μοναδικές επιχειρήσεις που δεν πλήρωσαν τα χρέη τους από την εκμετάλλευση δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι συχνότητες, χρέη που η ίδια η τρόικα υπολόγιζε πάνω από 500 εκατ. ευρώ. Αντ' αυτού, λαμβάνουν νέα παράταση του παράνομου καθεστώτος λειτουργίας τους. Είναι ο μοναδικός κλάδος επιχειρήσεων στον οποίο επιβραβεύεται η καθυστέρηση καταβολής των χρεών!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Φίλη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: