10.8.14

Στροφή στους συντηρητικούς...



Γιάννης Παπαγιάννης

Τα ταμπού υπάρχουν για να σπάνε, έλεγαν οι παλαιότεροι στην πολιτική. Και για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η "ρήση" τους. Η επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα, την οποία είχε εκμυστηρευτεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έγινε...
πράξη με την αποδοχή της πρόσκλησης από την πράξη Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύετε από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Νίκου Παππά, τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη και τον συντονιστή Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Λυκόπουλο.
Στις Καρυές, πρωτεύουσα της αθωνικής πολιτείας, τον υποδέχτηκε η Ιερά Επιστασία της Κοινότητας του Ορους, με την οποία συναντήθηκε και συνομίλησε, όπως και με τον διοικητή του Αγίου Ορους, Αρίστο Κασμίρογλου.
Είναι σαφές οτι ο Αλέξης Τσίπρας, που διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο επιδιώκει στενότερη επαφή με την Εκκλησία και το Αγιον Ορος.
Και πολύ καλά κάνει. Μόνο με τέτοιες κινήσεις έχει πιθανότητες να γίνει πρωθυπουργός. Γιατί έστι θα μπορέσει να προσεγγίσει ενα μεγάλο και συντηρητικό κομμάτι του πληθυσμού που δεν ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτή τη φορά το σκέφτεται για τις προσεχείς εκλογές.

Από τη στήλη "Danger-Διαπλοκές" (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: