20.8.14

Κλεμμένα σύκα! Θα τα φάμε μαζί!...

Διαβάζω στον Τύπο και το διαδίκτυο τι απέγιναν τα πρωτοπαλίκαρα του νεοφιλελευθερισμού που υπέγραψαν ανενδοίαστα τα μνημόνια που μας τσάκισαν τη ζωή.

Μαθαίνω λοιπόν, ότι ο...
Γιώργος Παπακωνσταντίνου νοικιάζει ένα σπίτι στη Σέριφο (δηλαδή τη βίλα του) τo “Stone House” έναντι του, απλησίαστου για κοινούς θνητούς,  ποσού των 6.628 ευρώ για επτά βράδια.

Ο Γιάννης Ραγκούσης διαθέτει την πολυτελή βίλα του στην Πάρο, με την ονομασία Villa Fullmoon, έναντι 14.000 ευρώ την εβδομάδα.

Ο Πάγκαλος, που δηλώνει ότι «...υποφέρει, με τα 1.800 ευρώ που λαμβάνει ως σύνταξη, καθώς άλλα είχε υπολογίσει και αλλιώς του τα έφερε η ζωή», νοικιάζει ένα (από τα πολλά) σπίτια του στην Τζια γιατί, προφανώς, δεν τα βγάζει πέρα.

Ο Πάγκαλος ήταν αυτός που στην κορύφωση της νεοφιλελεύθερης καταιγίδας, είχε δηλώσει το διαβόητο πλέον:

«Τα φάγαμε όλοι μαζί ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας εξαγοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος».

Γι’ αυτή του τη δήλωση πολλά έχουν γραφτεί.

Πολλά…

…εκτός από το προφανές:

Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία πράξεων ποινικά κολάσιμων σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Ο Πάγκαλος με αυτή του τη δήλωση ομολογούσε ευθαρσώς ότι ως υπουργός διασπάθισε (δηλαδή κατασπατάλησε πέραν κάθε ορίου) δημόσιο χρήμα με σκοπό να εξαγοράσει άλλους ανθρώπους, δηλαδή προς ίδιον όφελος.

Με το «όλοι μαζί τα φάγαμε» προσπαθούσε να δικαιολογηθεί γιατί (προσωπικά) αυτός τα έφαγε (ο ίδιος το ομολογεί!) αλλά αναζητούσε συνενόχους-συνυπεύθυνους σε μια πράξη που ο ίδιος ομολογούσε ότι διέπραξε.

Μέχρι σήμερα, έχει βρεθεί ένας εισαγγελέας να του ζητήσει εξηγήσεις; Και αν ναι, ποιες ήταν οι ποινικές επιπτώσεις για τα πεπραγμένα του στη διάρκεια των υπουργικών του θητειών;

Αλλά… στη μνημονιακή Ελλάδα ζούμε. Τι περιμένετε;...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: