1.8.14

Σφακιανάκης: Τεχνολογικά «ανοχύρωτες» οι ελληνικές επιχειρήσεις...


Η πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν έχει πολιτική ηλεκτρονικής ασφάλειας, τονίζει ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πώς μεταλλάσσεται το έγκλημα στο Διαδίκτυο. Τι πρέπει να προσέχουν επιχειρήσεις και...
χρήστες Διαδικτύου.
Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων δεν επενδύει σε πολιτικές ασφάλειας των τεχνολογικών συστημάτων με αποτέλεσμα να πέφτει εύκολα θύμα επιτηδείων, υποστηρίζει ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με τουλάχιστον 20 μεγάλες υποθέσεις βιομηχανικής κατασκοπείας, ενώ υπάρχουν παραδείγματα εταιρειών που κλονίστηκαν σοβαρά από επίθεση στα τεχνολογικά τους συστήματα.
"Το έγκλημα πλέον έχει μεταλλαχτεί και από παραδοσιακό έχει γίνει ηλεκτρονικό" επισημαίνει ο ίδιος. Πάντως τα στατιστικά δείχνουν πως τα κρούσματα επιθέσεων μέσω Διαδικτύου δεν παρουσιάζουν καμία ανησυχητική έξαρση. Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιλάει για τα μέτρα που μπορούν να πάρουν επιχειρήσεις και καταναλωτές καθώς και για τις νέες πρωτοβουλίες της υπηρεσίας, όπως η ανάπτυξη τριών εφαρμογών λογισμικού και μια πανελλαδική εκστρατεία που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο με παρουσιάσεις σε όλα τα σχολεία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: