1.8.14

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει στρατόπεδο στην Ρόδο...


Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ με τα προς πώληση «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου βρίσκεται και περιοχή στη Ρόδο, στην οποία είναι εγκατεστημένο στρατόπεδο καταδρομών.
Σύμφωνα με την...
εφημερίδα «Η Δημοκρατική της Ρόδου», η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται στη θέση «Βουνό» Καλάθου στη Λίνδο και παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ με την υπ' αριθμ. 234/2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων. Σύμφωνα με το ΦΕΚ – 1020 Β/25-4-2013, μεταξύ άλλων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση τα υπ' αριθμ. 1767 και 1248 ακίνητα γαιών Καλάθου, σημερινής έκτασης 231.450 τ.μ.
Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο βρίσκεται εγκατεστημένο το 6° ΕΤΕΘ, Μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, που χαρακτηρίζεται ως ύψιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας. Μεταξύ των παραχωρημένων κτηματολογικών μερίδων παραχωρείται η KM 1249, καθώς και παραθαλάσσια περιοχή περιλαμβανομένη μεταξύ των ορίων (δεξιά και αριστερά) του στρατοπέδου, συνολικής έκτασης 24.483 τ.μ., η οποία κείται εντός της περίφραξης του στρατοπέδου και αντιστοιχεί στην παραλία έμπροσθεν της KM 1249. Μάλιστα, στο ύψωμα που αντιστοιχεί στην KM 1249, έχουν κατασκευαστεί υπόγειες στοές και έχουν εναποθηκευτεί κρίσιμα υλικά. Επίσης, σε τμήμα της παραχωρημένης παραλίας των 24.483 τ.μ., έχει κατασκευαστεί λιμάνι, προς αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μηδενισμό του χρόνου αντίδρασης του 6ου Ε-ΤΕΘ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το ΤΑΙΠΕΔ είχε εγκαίρως ενημερωθεί για την υπάρξη της στρατιωτικής μονάδας στην συγκεκριμένη περιοχή.

 tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: