21.8.14

«Ο γιος μας είναι ελεύθερος»...

«Ο γιος μας είναι ελεύθερος» 

Συγκλονίζουν οι γονείς του Τζέιμς Φόλεϊ.

ΒΙΝΤΕΟ...

Βαρύτατος είναι ο πόνος των δυο ανθρώπων που έφεραν στη ζωή τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ ο οποίος αποκεφαλίστηκε από μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι...
Τζον και Νταϊάν Φόλεϊ, εμφανίστηκαν συντετριμμένοι στη συνέντευξη που παραχώρησαν στα Μέσα, έξω από το σπίτι τους στο Ρότσεστερ του Νιού Χάμσαϊρ, μια μόλις ημέρα μετά το συνταρακτικό βίντεο με τη στυγνή δολοφονία του γιου τους από τζιχαντιστή.

«Είμαστε τόσο περήφανοι για τον γιο μας…», είπαν για τον 41χρονο άτυχο δημοσιογράφο που αγνοούνταν από το 2012.

«Ήταν ένας θαρραλέος και ατρόμητος δημοσιογράφος», συνέχισε η Νταϊάν Φόλεϊ «Πάντα ελπίζαμε ότι θα επιστρέψει στο σπίτι», είπε και πρόσθεσε ότι ο γιος της δεν θα ήθελε εκείνοι να κατακλυστούν από μίσος ή πίκρα.

Ο Τζον Φόλεϊ, εκτός για τον γιο του Τζέιμς, μίλησε και για τον άλλο δημοσιογράφο που κρατούν όμηρο και απειλούν να σκοτώσουν οι τζιχαντιστές. «Δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν. Προσπαθούσαν να βοηθήσουν, δεν υπήρχε λόγος για τη σφαγή αυτή». Ο τραγικός πατέρας, απάντησε και σε αυτούς που τον ρωτούν επανειλημμένα γιατί ο γιος του επέμεινε να πηγαίνει σε τέτοια επικίνδυνα μέρη: «Γιατί οι πυροσβέστες πηγαίνουν σε ένα φλεγόμενο σπίτι; …Αυτή ήταν η δουλειά του», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι γονείς του παθιασμένου δημοσιογράφου, συγκλόνισαν και όταν σε ερώτηση δημοσιογράφος για το πώς είναι σε θέση να χειριστούν ένα τέτοιο τερατώδες έγκλημα εναντίον του γιου τους, εκείνοι απάντησαν. «Κάθε φορά που αρχίζουμε να αισθανόμαστε καταπονημένοι, σκεφτόμαστε τον Τζέιμς και το κουράγιο του», αποκρίθηκε η Νταϊάν Φόλεϊ. «Ξέρουμε ότι ο Τζέιμς είναι ελεύθερος. Είναι τελικά ελεύθερος. Και ξέρουμε ότι είναι στα χέρια του Θεού... ξέρουμε ότι είναι στον παράδεισο», πρόσθεσε συγκινημένος ο πατέρας του.


newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: