31.8.14

"Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου"...

Η εξομολόγηση του παιδοκτόνου του Άστρους 
Η εξομολόγηση του παιδοκτόνου του Άστρους...
«Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, με τις υπάρχουσες συνθήκες, θα έκανα το ίδιο. Τουλάχιστον πριν πεθάνω, είδα την ...
καταστροφή μου».
Ο 75χρονος, ο άνθρωπος που ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο σκότωσε τον 39χρονο γιο του Γιάννη και στη συνέχεια έκαψε τη σορό του, στο Άστρος Κυνουρίας, συγκλονίζει για άλλη μία φορά το πανελλήνιο, με όλα όσα περιγράφει σε αποκλειστική συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».
Μέσα από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται, περιγράφει πώς έβαψε τα χέρια με το αίμα του γιου του, ισχυριζόμενος ότι η βία γέννησε τη βία.
«Ο γιος μου περίμενε κάθε φορά τις γιορτές, προκειμένου να έρθει από την Αθήνα και να μας ξυλοκοπήσει, να μας βασανίσει. Έτσι έπαιρνε τη δόση του» ισχυρίζεται ο 75χρονος παιδοκτόνος.
Όμως, όταν ερωτάται γιατί, εν τοιαύτη περιπτώσει, δεν κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές, δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι όταν έγινε η εξιχνίαση της δολοφονίας είχαν συλληφθεί και άλλα τέσσερα άτομα της οικογένειας του δράστη, που τελικώς αφέθηκαν ελεύθερα.
Μεταξύ αυτών, που τελικώς αφέθησαν ελεύθερα, είναι και η 67χρονη μητέρα του θύματος, η οποία κατηγορείται για απλή συνέργεια και έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
Διαβάστε αποσπάσματα από τη συνέντευξη
Πώς μπορέσατε και αφαιρέσατε τη ζωή του παιδιού σας;
Τον γιο μου τον σκότωσα, δεν ήταν μια απόφαση στιγμής, ότι μου έκανε κάτι εκείνη την ώρα και πήρα το όπλο και τον σκότωσα. Είναι μια υπομονή 25 και πλέον ετών. Μετά από τις κόρες μου είχε βγει ένα παιδί που αλλιώς το περίμενα, πολύ ατίθασο.
Ό,τι και να του έλεγα μου έβγαινε με κόκκινο. Τη δουλειά τη βαριόταν αφάνταστα, σκόρδο του έλεγες, κρεμμύδι θα σου έλεγε. Για οποιονδήποτε λέγανε, για γείτονα, για συμμαθητή του, όλοι ήταν στραβοί και ανάποδοι εκτός αυτού.
Άρα εσείς δηλαδή είχατε προαποφασίσει να τον σκοτώσετε;
Με είχε φέρει πολλές φορές, αλλά πάντοτε προσπαθούσα να βρω κάποια χρυσή τομή, κάποια ελπίδα, δηλαδή είχα όλες τις ελπίδες μου πάνω σε αυτό το παιδί.
Όταν τον περιμένατε, τον Δεκαπενταύγουστο, ήσασταν αποφασισμένος ότι όταν έρθει θα του αφαιρέσετε τη ζωή;
Όχι οπωσδήποτε.
Σας απείλησε, τι έκανε εκείνη την ώρα;
Ήρθε πάλι με το ίδιο πρόγραμμα, με απειλή. Βούτηξε μια γλάστρα από την αυλή, την πέταξε επάνω στην βεράντα και άρχισε να χτυπά κλωτσιές δυνατές στην πόρτα και χτυπούσε τόσο δυνατά...
Θα μπορούσατε να καλέσετε τη Αστυνομία.
Με απειλούσε πολλές φορές. «Δεν μ’ ενδιαφέρει. Θες να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα, θες να πας στην Αστυνομία, θες να πας στον εισαγγελέα, εμένα δεν μπορεί να μου κάνει κανείς τίποτα», μου έλεγε.
Υποστηρίζετε ότι στο πρόσφατο παρελθόν σας είχε ξυλοκοπήσει και είχε βιντεοσκοπήσει την πράξη του. Αυτό το βίντεο όμως δεν βρέθηκε από τις Αρχές.
Δεν ξέρω τι το έκανε, μπορεί να το αχρήστεψε, να το έχασε. Πάντως είχε βάλει μια κάμερα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: