31.8.14

Εμπρός ολοταχώς στον Μεσαίωνα...

nikolopoulos
Ο Κορνήλιος Καστοριάδης μίλησε για αυτόνομες και ετερόνομες κοινωνίες. Οι πρώτες έχουν συνείδηση της αυτο-θέσμισης των θεσμών, των κανόνων και των πεποιθήσεών τους, οι δεύτερες την αποδίδουν σε εξωκοινωνικές αυθεντίες, όπως τον ...
Θεό και τις θρησκείες.
Ο «Χριστιανοδημοκρατικός» Νίκος Νικολόπουλος, ο υπέρμαχος του μότο «Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια», ο εχθρός των «πουσταριών» και της «Ευρώπης των κίναιδων», έτσι όπως τα λέει προφανώς είναι υπέρμαχος μιας ετερόνομης κοινωνίας. Μιας θεοκρατίας.
Θεωρεί μάλλον ότι πρέπει να υπακούμε σε ιερούς κανόνες. Ότι πρέπει ν' ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδικασία, ένα πρωτόκολλο, να βαδίζουμε με βάση αυτό που λέμε by the book. Για ν' ακριβολογούμε, by the holy book.
Στη θεοκρατία του Νικολόπουλου, στην κοινωνία δηλαδή όπου οι άνθρωποι θα βαδίζουν σύμφωνα με τις ιερές επιταγές, θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν ορθόδοξη πίστη και να ζουν υπό τους κανόνες της χριστιανικής ζωής.
Οι σεξουαλικές συμπεριφορές των ανθρώπων θα υπόκεινται σε περιορισμούς. Το πορνό θ' απαγορεύεται, η αυτο-ικανοποίηση θα είναι τρισκατάρατη αμαρτία, μια πνευματική αρρώστια που θα γιατρεύεται με συνεχή προσευχή και δέσιμο χεριών πίσω στην πλάτη.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της Λίλας Σταμπούλογλου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: