8.8.14

Το τέλος της ΛΑΡΚΟ...




 Επανάληψη του σκηνικού με το μαύρο της ΕΡΤ...
Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες μεταλλουργίες στην Ελλάδα και η μοναδική που είναι καθαρά εξαγωγική, με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 250 εκ €.

Η ...
ΛΑΡΚΟ έχει ιστορία πάνω από 50 χρόνια και στη διάρκεια τους έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη έξη περιοχών της Ελλάδας,  συνολικά της χώρας με την αύξηση των δημόσιων εσόδων αλλά και με την ενίσχυση του ισοζυγίου εξωτερικών πληρωμών ,
-Η βιομηχανία αυτή, συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων παραγωγών σιδηρονικελίου στον κόσμο. Είναι η μοναδική εταιρεία στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί ίδια μεταλλεύματα για την παραγωγή νικελίου και εξάγει το σύνολο της παραγωγής της σε μεγάλες βιομηχανίες όπως η Thyssen-Krupp, Outokumpu, Acerinox, British Steel κ.ά.
Σήμερα,  αλλά και για πολλά χρόνια, η επιχείρηση αυτή που έχει  σημαντικές εγκαταστάσεις όπως αυτές της Μεταλλουργίας,  των σημαντικών Μεταλλείων Αγίου Ιωάννη Βοιωτίας,  των μεταλλείων Ευβοίας, των  μεταλλείων Καστοριάς. Κλπ στοχοποιείται κατά περίεργο τρόπο σαν κακή, προβληματική επιχείρηση που πρέπει να κλείσει, ενώ:
 Είναι ο μοναδικός παραγωγός νικελίου στην Ευρώπη,
-Απασχολεί  περί τους 1.200 μόνιμους εργαζόμενους άμεσα και πάνω από 4.000 έμμεσα.
-Σε περίπτωση που μπει λουκέτο στη ΛΑΡΚΟ,  όπως ανέφερε ο καθηγητής Χαρ. Τσουτρέλης,  αντιπρόεδρος της εταιρείας,  θα προκληθεί  ζημιά σε επίπεδο εθνικής οικονομίας ύψους 800.000  ευρώ ανά ημέρα (συναλλαγματική απώλεια), , απώλεια 1.500 παραγωγικών θέσεων στις προαναφερθείσες περιοχές, αλλά και παράπλευρες επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα, ενώ θα τεθούν σε αεργία 100 εκατ. τόνοι σιδηρονικελιούχων κοιτασμάτων της χώρας.
-Τυχόν «λουκέτο» στη ΛΑΡΚΟ,  ενδέχεται να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του νικελίου στις διεθνείς αγορές και να λειτουργήσει υπέρ των εναπομεινασών εταιρειών, με μεγάλο κερδισμένο τον ανταγωνιστή της στα Σκόπια, που θα μείνει μόνος του στην Ευρώπη.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: