13.8.14

Λίγη δροσιά από "καλές ειδήσεις"...

...αναζητεί η κυβέρνηση...


Λίγη δροσιά από "καλές ειδήσεις" αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση μετά το... τσουρούφλισμα που υπέστη από τον ΕΝΦΙΑ, την απόφαση για φορολογικούς εφόδους στα σπίτια χωρίς παρουσία εισαγγελέα και τις επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο.

Οσοι έχουν μείνει στα...
υπουργεία για το... γερμανικό νούμερο του Δεκαπενταύγουστου επιδίδονται σε συνεχείς συσκέψεις (για το εμπάργκο) ή σπεύδουν να ανακοινώνουν «φιλολαϊκές» αποφάσεις – νέες ή ξαναζεσταμένες.

Στις νέες ανήκει η εξασφάλιση 40 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε το υπουργείο Ανάπτυξης από τα κοινοτικά κονδύλια για να καλυφθεί το σύνολο των θέσεων (89.000) στους βρεφονηπιακούς σταθμούς –έναντι 68.500 θέσεων που καλύφθηκαν πέρυσι.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο αρμόδιος υφυπουργός (για το ΕΣΠΑ) Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος άδραξε την ευκαιρία για να «διαφημίσει» τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο του «σε συνεργασία με τους δήμους».

Στις... ξαναζεσταμένες περιλαμβάνεται η κίνηση του έτερου υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου να «επικοινωνήσει» χθες (μέσω social media) την μείωση στο 13% του φορολογικού συντελεστή για τα αγροτικά επαγγέλματα, παρότι η σχετική απόφαση ελήφθη στις 27 Ιουλίου.

Και βασιλικός τάφος

Στην επιχείρηση «καλές ειδήσεις» πρώτη θέση καταλαμβάνει η σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αμφίπολη Σερρών. Οι εκτιμήσεις των ειδικών ότι πρόκειται για «σπουδαίο βασιλικό τάφο» που παραπέμπει στην οικογένεια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώθησαν τον πρωθυπουργό να μεταβεί στον χώρο των ανασκαφών, μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την υπόθεση.

Ο ίδιος εμφανίσθηκε μεν συγκρατημένος («να περιμένουμε λίγες ημέρες ακόμη») ωστόσο το Μαξίμου προέβη στη γνωστή, πια, διαρροή ότι «με εντολή Σαμαρά επισπεύδεται και ενισχύεται το έργο των αρχαιολόγων».

Τα... μπάνια της κυβέρνησης ολοκληρώνονται την Κυριακή, καθώς από Δευτέρα υπουργοί και επιτελείς θα είναι στις θέσεις τους.

Ετοιμασίες για το Παρίσι

Στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων βρίσκεται ήδη  η διόρθωση των  λαθών στον υπολογισμό του φόρου ακινήτων, καθώς η παράταση κατά ένα μήνα της πληρωμής της πρώτης δόσης (τέλη Σεπτεμβρίου αντί τέλη Αυγούστου) είναι "μπάλωμα" που δεν σώζει την κατάσταση.

Από Δευτέρα ξεκινά και η προετοιμασία για τη συνάντηση του Παρισιού (μεταξύ οικονομικού επιτελείου και τρόικας) από την οποία θα εξαρτηθεί η «εμφάνιση» του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα, στις 30 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός θα έχει νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες...
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: