31.8.14

ΟΛΚΕ κατά Νικολόπουλου για τις «ομοφοβικές δηλώσεις»...




Με ανακοίνωσή της, η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η «λέξη “πουσταριά” που χρησιμοποίησε με τόση άνεση ο κ. Νικολόπουλος, προσδίδοντάς...
της αρνητική χροιά (καθώς και τόσες άλλες) προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον σύντροφο του στην Ευρώπη του 2014, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η Ελλάδα είναι πραγματικά δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα ή ενστερνίζεται την κουλτούρα της ομοφοβίας και του σκοταδισμού».

Η ανακοίνωση της ΟΛΚΕ
«Η ΟΛΚΕ, με έντονη δυσαρέσκεια και προβληματισμό για την ποιότητα των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά τόσο του αρχηγού του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδας κ. Νικολόπουλο, ο οποίος σχολίασε με χυδαίο τρόπο τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον σύντροφο του, όσο και του εκπρόσωπου τύπου του κόμματος Γ. Κανελλάκη για τις απαράδεκτες δηλώσεις του στο δελτίο των έξι στον Σκάι (28 Αυγούστου) περιγράφοντας ως «αφύσικους» τους ανθρώπους με ομοερωτικό προσανατολισμό.
Η λέξη “πουσταριά” που χρησιμοποίησε με τόση άνεση ο κ. Νικολόπουλος, προσδίδοντάς της αρνητική χροιά (καθώς και τόσες άλλες) προς τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τον σύντροφο του στην Ευρώπη του 2014, μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η Ελλάδα είναι πραγματικά δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα ή ενστερνίζεται την κουλτούρα της ομοφοβίας και του σκοταδισμού. Ακριβώς τέτοιες συμπεριφορές και μάλιστα από δημόσια πρόσωπα αναδεικνύουν και την αναγκαιότητα νομοθεσίας εναντίον της ρητορικής μίσους.
Ο κ. Νικολόπουλος στο Κοινοβούλιο εκπροσωπεί ένα μέρος του ελληνικού λαού, μέσα στον οποίο οι λεσβίες, οι πούστηδες, οι τρανς, οι αμφί, οι κουίαρ, είμαστε πάρα πολλές και πολλοί για να χωρέσουμε στον Καιάδα που φαντασιώνονται κάποιες και κάποιοι να μας ρίξουν. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια μας και να διεκδικούμε την ορατότητα και τα δικαιώματα μας.»

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: