10.8.14

Η ώρα της αλήθειας για τις βάσεις στα ΑΕΙ...

Πλησιάζει η μέρα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και όπως δείχνει η επεξεργασία των μέχρι στιγμής στοιχείων, αυτές αναμένεται να...
ανέβουν σε 45 σχολές.
Μάλιστα, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η επεξεργασία δείχνει πως θα σημειωθεί εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700 μόρια.

Οι εκπαιδευτικοί που ασχολούνται με τα στατιστικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων τονίζουν ότι με δεδομένο πως οι περισσότεροι αριστούχοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης επιλέγουν σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, οι υψηλόβαθμες Πολυτεχνικές Σχολές θα έχουν απογείωση στις βάσεις και κυρίως αυτές των Πολιτικών Μηχανικών, για να ακολουθήσουν τα Τμήματα Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Αρχιτεκτονικές, με κάπως λιγότερα μόρια παραπάνω.

Ωστόσο, σπερισσότερο τυχεροί θα είναι οι υποψήφιοι του 1ου επιστημονικού πεδίου, οι οποίοι θα δουν τις βάσεις των σχολών που τους ενδιαφέρουν να παρουσιάζουν άνοδο μέχρι 205 μόρια ακόμα και αν πρόκειται για τις Νομικές Σχολές.

Πάντως, αυτοί που στοχεύουν σε Σχολές κοντά στα 16.000 μόρια πρέπει να είναι περισσότερο αισιόδοξοι ότι η άνοδος των μορίων δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Πρόκειται δηλαδή, για σχολές όπως της Ιστορίας, των Πολιτικών Επιστημών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών, Πολιτικής Επιστήμης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, ΜΜΕ, κ.ά.

Σχετικά με τις Ιατρικές Σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να σπάσουν το «φράγμα» και να κινηθούν μάλλον στα επίπεδα του 2012, δηλαδή πάνω από 19.000 μόρια...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: