14.8.14

Ξυπόλητοι στα ροδάκινα...

Χωρίς συγκεκριμένες αξιώσεις η Ελλάδα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.


* Άλλες ευρωπαϊκές χώρες δίνουν μάχη για...
μεγάλες αποζημιώσεις των αγροτών τους

* Μόνον στην Ημαθία κατεγράφησαν 25.000 τόνοι νεκταρίνια και ροδάκινα αδιάθετα. Σήμερα ολοκληρώνεται η απογραφή στους άλλους έξι νομούς της Μακεδονίας

* Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο: Είναι ανάγκη η Ελλάδα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να ασκήσουν πολιτική γέφυρας της Ε.Ε. με τη Ρωσία

Σήμερα στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων στις Βρυξέλλες θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών για το ρωσικό εμπάργκο. Το συνολικό ποσό που διαθέτει η Ε.Ε. υπολογίζεται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ μόνον η Ισπανία και η Ιταλία ζητούν πολλαπλάσιο ποσό αποζημίωσης. Η Ελλάδα εμφανίζεται και πάλι ανέτοιμη, αφού ακόμη συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών και η κυβέρνηση αρνείται να προβάλει συγκεκριμένη αξίωση αποζημιώσεων στη σημερινή συζήτηση.

Σήμερα ολοκληρώνεται η απογραφή των ζημιών σε έξι νομούς στη Μακεδονία. Στην Ημαθία καταμετρήθηκαν 25.000 τόνοι αδιάθετα νεκταρίνια και ροδάκινα.

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο προειδοποιεί ότι κινδυνεύει να χαθεί η ρωσική αγορά για τα ελληνικά προϊόντα. Κι ακόμη ότι κινδυνεύει με κλυδωνισμό ολόκληρη η Ευρωζώνη αν η γερμανορωσική αντιπαράθεση μετατραπεί σε ενεργειακή κρίση. Ζητεί η Ελλάδα, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, να αναλάβουν πολιτική γεφύρωσης της κρίσης.

Αύριο το ουκρανικό θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: