17.8.14

Δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος της ρωσικής οχηματοπομπής...

Δεν έχει ξεκινήσει ο έλεγχος της ρωσικής οχηματοπομπής 
Οι εκπρόσωποι της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται στην περιοχή όπου έχει σταθμεύσει η ρωσική οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία, όμως ο έλεγχος του φορτίου δεν έχει ξεκινήσει ακόμη... δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ από τη Μόσχα.

«Οι εκπρόσωποί μας βρίσκονται εκεί που είναι το κομβόι. Μέχρι στιγμής δεν επιθεωρούν το περιεχόμενο των φορτηγών», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βικτόρια Ζοτίκοβα.

«Χθες επιτεύχθηκε συμφωνία για την επιθεώρηση, η οποία όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει. Αμφιβάλλω αν θα ξεκινήσει και σήμερα», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, ο Σεργκέι Καραβαΐτσεφ, καθώς και ο εκπρόσωπος των ουκρανών συνοριοφυλάκων Σεργκέι Αστάχοφ, επιβεβαίωσαν ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε επιθεωρήσεις.

Τα περίπου 300 ρωσικά φορτηγά είναι σταθμευμένα από την Πέμπτη στην κοινότητα Κάμενσκ-Σαχτίνσκι, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: