12.8.14

Ακόμα μια κυβερνητική παρωδία...

Οι αποζημιώσεις μπορεί να θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις και να ακυρωθούν!...


Βρέθηκε η λύση της αντιμετώπισης των προβλημάτων της διάθεσης των προιόντων από το ρωσικό εμπάργκο για φέτος αλλά για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του κλεισίματος της
ρωσικής αγοράς δεν αναφέρεται κανένας από την πολιτική ηγεσία. Επιπλέον δεν...
έγινε καμία αναφορά για το αν θα αποζημειωθούν και τα παράπλευρα επαγγέλματα όπως οι οδηγοί των φορτηγών μεταφοράς αλλά και κατα πόσο θα φτάσουν τα κονδύλια της αποζημίωσης αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για 400 εκατ. ευρώ για όλη την ΕΕ ενώ μόνο για την Ελλάδα απαιτούνται 50 εκατ. ευρώ κατ' ελάχιστο.

Έτσι μέσω κοινοτικών κονδυλίων θα δοθούν οι όποιες αποζημιώσεις μετά το ρωσικό εμπάργκο διαμηνύει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη με τη συμμετοχή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Καρασμάνη, του  αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου  Σταϊκούρα, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Κούρκουλα και του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη.

Το φοβερότερο όμως είναι ότι οι όποιες αποζημιώσεις με κοινοτικά κονδύλια μπορεί να θωρηθούν κρατικές ενισχύτσεις και να ακυρωθούν χειροτερεύοντας έτσι την θέση των παραγωγών που θα κληθούν να επιστρέψουν τα όποια χρήματα μπορεί να λάβουν.
Τα χρήματα των αποζημιώσεων, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση θα προέλθουν από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων που προβλέπονται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι, εφόσον χρειαστεί, τα κοινοτικά κονδύλια να ενισχυθούν από νέα εργαλεία και μηχανισμούς ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και συνολικά το πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ελλάδα και τις άλλες παραγωγούς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως και να συμπληρωθούν από εθνικές δράσεις, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες «πλήρης και λεπτομερής καταγραφή των ζημιών».

«Η ελληνική κυβέρνηση, επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά παρενέβη εγκαίρως στα ευρωπαϊκά όργανα, παρακολουθεί το πρόβλημα και θα σταθεί αρωγός στον Έλληνα αγρότη που πλήττεται» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών...
ksipnistere.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: