20.8.14

Αποκλείστηκε συνοικία στη Λιβερία λόγω Έμπολα...

Αποκλείστηκε συνοικία στη Λιβερία λόγω ΈμπολαΤεταμένη η κατάσταση στη χώρα - Δακρυγόνα κατά του εξοργισμένου πλήθους...


Στη χρήση δακρυγόνων προχώρησε σήμερα η αστυνομία στη Λιβερία προκειμένου να διαλύσει το εξοργισμένο πλήθος που πετούσε πέτρες εναντίον των ανδρών της καθώς ...
ήθελε να φύγει από μια συνοικία η οποία έχει τεθεί σε απομόνωση εξαιτίας της επιδημίας του ιού Έμπολα, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αρχές της Λιβερίας επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες σε όλη τη χώρα χθες και έθεσαν τη συνοικία Ουέστ Πόιντ, στην οποία ζουν περίπου 75.000 άνθρωποι, σε κατάσταση απομόνωσης, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας. Η ιδιαίτερα φτωχή αυτή περιοχή έχει πληγεί από τον ιό Έμπολα, το ξέσπασμα της επιδημίας του οποίου έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.200 ανθρώπους στη Γουινέα, στη Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και στη Νιγηρία.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στα σημερινά επεισόδια, που ξέσπασαν, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, όταν η αστυνομία απέκλεισε τη συνοικία χρησιμοποιώντας τραπέζια, καρέκλες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα για να στήσει οδοφράγματα. Οι κάτοικοι της συνοικίας είπαν ότι δεν είχαν προειδοποιηθεί για τον αποκλεισμό της, που τους εμποδίζει να βγουν για να πάνε στις εργασίες τους ή να αγοράσουν τρόφιμα.

«Το ανακαλύψαμε μόλις το πρωί (ότι η συνοικία τέθηκε σε απομόνωση). Βγήκαμε έξω και δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά. Δεν άκουσα από κανέναν αρμόδιο (μια εξήγηση για το) τι έχει γίνει», δήλωσε ο Άλφα Μπάρι, 45 ετών, ο οποίος εργάζεται σε ένα ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

«Δεν έχουμε καθόλου τρόφιμα και είμαστε τρομοκρατημένοι», πρόσθεσε ο Μπάρι, ο οποίος δήλωσε πως είναι από τη Γουινέα κι έχει τέσσερα παιδιά κάτω από 13 ετών.

Ένα πλήθος λεηλάτησε το σαββατοκύριακο ένα κέντρο απομόνωσης ασθενών με Έμπολα στη συνοικία Ουέστ Πόιντ και 17 ασθενείς διέφυγαν από αυτό. Και οι 17 έχουν πλέον εντοπιστεί και νοσηλεύονται σε απομόνωση σε ένα άλλο ιατρικό κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβερίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο αποκλεισμός της συνοικίας έγινε από άνδρες της αστυνομίας και του στρατού με βαρύ οπλισμό, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η πρόεδρος Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ έδωσε εντολή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα, καθώς και τον αποκλεισμό της συνοικίας Ουέστ Πόιντ και της Ντόλο Τάουν, στην επαρχία Μαργκίμπι, νότια της πρωτεύουσας, για να ανασχεθεί η εξάπλωση της επιδημίας του Έμπολα.

«Είναι απάνθρωπο αυτό που έκανε αυτή η κυρία. Δεν μπορούν να μας αποκλείουν αιφνιδίως χωρίς να μας προειδοποιούν, πώς θα θρέψουμε τα παιδιά μας», είπε ένας κάτοικος της συνοικίας, ο Πάτρικ Ουέσε.

Πολλοί κάτοικοι κάλεσαν εξάλλου τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και δήλωσαν πως οι έμποροι στη συνοικία διπλασίασαν ήδη τις τιμές. Ένα σακί με 25 κιλά ρύζι από 18 δολάρια χθες έκανε 36 σήμερα», είπε ένας από τους κατοίκους, ο Ρίτσαρντ Κίε, στον ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό Sky FM της Λιβερίας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: