2.8.14

Στο παζάρι η Παιδεία...

loverdos
Τα ΑΕΙ γίνονται Α.Ε. Στα πανεπιστήμια ιδιώτες επενδυτές με τις ευλογίες της συγκυβέρνησης. Στη χθεσινή σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου με τον υπ. Παιδείας οριστικοποιήθηκαν το άνοιγμα των πανεπιστημίων στην αγορά και η δυνατότητα των ιδιωτών να αγοράζουν ποικιλοτρόπως τις υπηρεσίες τους.
Με πρόσχημα την...
αυτοχρηματοδότηση των ΑΕΙ ανοίγει διάπλατα η πόρτα στα επιχειρηματικά συμφέροντα και στην ανώτατη Παιδεία.
Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου, οι Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος αποφάσισαν την απελευθέρωση των πληρωμών των ειδικών λογαριασμών έρευνας (ΕΛΚΕ) των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ και των ερευνητικών κέντρων τους, αλλά και των ερευνητικών κέντρων ιδιωτικού δικαίου και των ινστιτούτων, από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, δηλαδή από τον δημόσιο έλεγχο. Η κυβέρνηση μεταβιβάζει έτσι αρμοδιότητες και υπηρεσίες σε ιδιώτες.
Απλώνουν περιουσία, υπηρεσίες, εκπαίδευση και ό,τι άλλο μπορεί να αγοράσει ο κάθε ιδιώτης-επενδυτής που θα αποφασίσει να τονώσει τα οικονομικά των ΑΕΙ, φυσικά, με το αζημίωτο και με το πάνω χέρι στις όποιες συναλλαγές που θα αντικαταστήσουν την υποχρέωση χρηματοδότησης της πολιτείας.

 «Εφημερίδα των Συντακτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: