19.8.14

Μητρόπουλος: Πρέπει πάση θυσία να πάμε σε εκλογές...


ΗΧΗΤΙΚΟ...

Την ανάγκη να "πάμε πάση θυσία σε εκλογές" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Μιλώντας για τις επικουρικές συντάξεις και το ΕΦΑΠΑΞ, ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι ...
"φαίνεται ότι θα καταργηθούν σε βάθος διετίας".

"Τα δεινά για τους συνταξιούχους είναι ότι από 1/7/2014 έφυγε το κράτος ως εγγυητής επικουρικών συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ και θα εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Δηλαδή θα εφαρμόσει την αυτόματη προσαρμογή προς τα κάτω, επειδή τα ταμεία μόνα τους δεν θα μπορούν να εγγυηθούν", εξήγησε.

"Ήδη από το πρώτο μνημόνιο, η σύνταξη δεν αποσκοπεί στην αξιοπρεπή διαβίωση, όπως λέει το Σύνταγμα, αλλά στη στοιχειώδη συντήρηση του συνταξιούχου", υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι "πάμε σε δεινές εξελίξεις στα θέματα των συντάξεων".

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι "του χρόνου θα είναι 30% πάνω".

"Ο ΕΝΦΙΑ και οι συντάξεις είναι οι πυλώνες δημιουργία του πλεονάσματος. Άρα απαγορεύεται όποια οριακή αλλαγή στον ΕΦΙΑ", επεσήμανε καλώντας την κυβέρνηση και την τρόικα να πάρουν πίσω τον ΕΝΦΙΑ.

"Πρέπει πάση θυσία να πάμε σε εκλογές. Θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την τρόικα και για τους επικεφαλής των μνημονιακών κυβερνήσεων, διότι ενώ δανείστηκαν με όρο διάσωσης της πατρίδας, τελικά δανείστηκαν με ρήτρα λαού", ανέφερε.
Ακούστε το ηχητικό εδώ...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: