7.8.14

Αποφυλακίζεται η Σκορδέλη...

Αποφυλακίζεται η Σκορδέλη
«Πόρτα» εισαγγελέα στην Ελενη Ζαρούλια...
Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Θέμις Σκορδέλη.
Η υποψήφια στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή κρατείτο από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν...
μετά την απολογία της στις εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, κρίθηκε προφυλακιστέα, κατηγορούμενη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.
Οι δικαστές, παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Γεράκη, έκριναν πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της χρηματικής εγγύησης των 3000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως η Σκορδέλη έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή σε επίθεση εναντίον Αφγανών μεταναστών, ενώ, ύστερα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. στο σπίτι της, είχε βρεθεί, μεταξύ άλλων, υλικό της Χρυσής Αυγής και 18 κροτίδες.
Την ίδια ώρα, απορριπτική ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα Στέλιου Κωσταρέλλου στην προσφυγή της Ελένης Ζαρούλια κατά της διάταξης της ειδικής εφέτου ανακρίτριας.
Στη σύζυγο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, μετά την απολογία της, είχε επιβληθεί περιορισμός κατ’ οίκον, με εξαίρεση τη μετάβασή της κάτω από αστυνομική συνοδεία στη Βουλή για την άσκηση των κοινοβουλευτικών της καθηκόντων και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Το τελευταίο λόγο για την αντικατάσταση ή μη των περιοριστικών όρων θα έχει το δικαστικό συμβούλιο.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: