31.8.14

Γ. Μώραλης: Η νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει με σχέδιο και όραμα ...


Παρουσία βουλευτών, φορέων της πόλης και του αθλητικού χώρου αλλά και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

«Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την...
πόλη μας- η νέα δημοτική αρχή θέλει να στρέψει τον Πειραιά σε αναπτυξιακούς ορίζοντες», τόνισε στο χαιρετισμό του ο νέος δήμαρχος Πειραιά.

«Εχουμε συναίσθηση για το τι αναλαμβάνουμε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για την πατρίδας μας», τόνισε ο κ.Μώραλης και χαρακτήρισε τον Πειραιά μια θαλάσσια πύλη με μεγάλες δυνατότητες.

Πρόσθεσε επίσης ότι η νέα δημοτική αρχή θα δουλέψει με σχέδιο και όραμα για να διεκδικήσει αυτό που θέλουν οι πολίτες και σε αυτό το σημείο υπογράμμισε ότι ανεξάρτητα από τις διαφωνίες που υπήρχαν προεκλογικά, θα πρέπει να υπάρξει γόνιμη και δημοκρατική συνεργασία με όλους.

Δεν έχουμε δικαίωμα να αποτύχουμε αυτή τη πενταετία τόνισε ο νέος δήμαρχος δηλώνοντας ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε την πόλη κάνοντας την πιο ελκυστική και να ανακόψουμε τη φυγή Πειραιωτών.

Αναφέρθηκε επίσης σε νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου στην ανάπτυξη και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και είπε ότι η θα πρέπει η νέα δημοτική αρχή να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία αυτά που δικαιούται.

Ο κ.Μώραλης ζήτησε επίσης από τους πολίτες συμπαράσταση αλλά και υπομονή για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε-ο Πειραιάς μπορεί και πρέπει να αλλάξει -Δεν είναι τα προβλήματα αλλά η αδυναμία να τα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε ο νέος δήμαρχος Πειραιά καταχειροκροτούμενος από πλήθος κόσμου.

Πολιτικό όρκο έδωσαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι των συνδυασμών που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο συνδυασμός του Λιμανιού της Αγωνίας με επικεφαλής το Θ.Δρίτσα κατέθεσε την εξής δήλωση: «Πιστοί στο συμβόλαιο τιμής που υπογράψαμε με τους πολίτες του Πειραιά στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 δεσμευόμαστε και σήμερα ότι θα αγωνιστούμε,-για να γίνει ο Πειραιάς, πόλη της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, της δημοκρατίας, της ισότητας και της δικαιοσύνης. Πόλη αφιλόξενη στις ρατσιστικές διακρίσεις, ανάχωμα στη φασιστική απειλή.

Πόλη της προόδου, υπόδειγμα υπεράσπισης εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Πόλη παιδείας και πολιτισμού. Πόλη δημιουργίας και βιώσιμης οικολογικής ανάπτυξης. Πόλη της ναυτοσύνης και των ναυτικών. Πόλη των νέων ανθρώπων και των νέων αναζητήσεων. Πόλη για όλους. -για να γίνει ο Δήμος Πειραιά θεσμός της δημοκρατικά αυτοδιοικούμενης συμμετοχικής κοινότητας των πολιτών του Πειραιά. Θεσμός - υπηρέτης δημοτών και κατοίκων, ώστε η εξουσία να προέρχεται από το λαό, να ασκείται χάριν του λαού και να ανήκει στον λαό».

Στην ορκωμοσία των νέων δημοτικών συμβούλων του δήμου Πειραιά, παραβρέθηκε και ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ν. Κούζηλος, ο οποίος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές.

Μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν συγκεντρωμένα στα γραφεία της οργάνωσης κατά την άφιξή του στο δημοτικό θέατρο φώναξαν συνθήματα και τον επευφήμησαν. Ο κ.Κούζηλος μεταφέρθηκε από άνδρες της αστυνομίας με πολιτικά χωρίς χειροπέδες. Αφού ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία αποχώρησε άμεσα προκειμένου να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: