11.8.14

Πωλήσεις ακινήτων όσο – όσο...

Πωλήσεις ακινήτων όσο – όσο για απαλλαγή από τους φόρουςΑκόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία πουλούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων την περιουσία για να μπορέσουν να γλιτώσουν από τους υπέρογκους φόρους.

Υπολογίζεται ότι χιλιάδες ιδιοκτήτες, που δεν...
μπορούν να ενοικιάσουν τα διαμερίσματα και τα γραφεία τους, βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και προσπαθούν με κάθε τρόπο να πουλήσουν αυτά που τους ανήκουν.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, εκατοντάδες μέλη της κάνουν αιτήσεις ζητώντας ακόμη και να δωρίσουν την περιουσία τους στο κράτος προκειμένου να μην είναι υπόχρεοι επιπλέον φόρων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα των τιμών που πωλούνται πολλά διαμερίσματα:
Διαμερίσματα 100 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας δίνονται μόλις 40.000 – 50.000 ευρώ. Χαρακτηριστικές είναι ορισμένες αγγελίες:
Διαμέρισμα 59 τ.μ. στην οδό Αριστοτέλους πωλείται 24.000 ευρώ (407 ευρώ/τ.μ.)
Διαμέρισμα 43 τ.μ. σε καλή πολυκατοικία προσφέρεται… 20.000 ευρώ
Σπίτι 52 τ.μ. δίνεται μόλις… 12.000 ευρώ
Διαμέρισμα κατασκευής 2007, 37 τ.μ. πωλείται… 30.000 ευρώ.

Όπως γράφει η Ημερησία, η κατάσταση όσων έχουν στην κατοχή τους πέρα από τα σπίτια και αγροτεμάχια είναι ακόμη πιο δύσκολη καθώς οι φόροι που καλούνται να πληρώσουν, ακόμη και αν ο ΕΝΦΙΑ είναι μειωμένος σχετικά με τον προηγούμενο, είναι δυσβάσταχτοι.

Χιλιάδες μεσίτες που έχουν στην κατοχή του αγροτεμάχια, τα οποία δεν καλλιεργούνται, τα πουλάνε σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω της αντικειμενικής αξίας. Το ίδιο γίνεται και με ιδιοκτήτες σπιτιών στην επαρχία, που δεν κατοικούνται, αλλά και ιδιοκτήτες που ζουν στο εξωτερικό προσπαθούν να απεμπλακούν από τους φόρους του κράτους. Πωλητήριο έχει μπει και σε ακριβά αυτοκίνητα...
e-reportaz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: