6.8.14

Νέο κρούσμα κακοποίησης αδέσποτου στην Εύβοια...





Νέο κρούσμα κακοποίησης αδέσποτου στην Εύβοια. Συγκεκριμένα, κάποιοι στην Ιστιαία έκαψαν τους ...
αστράγαλους αδέσποτου κουταβιού ράτσας «Ελληνικό Ποιμενικό», το έδεσαν και, αφού το έσυραν στο δρόμο, το κρέμασαν σε δέντρο.
Μετά τη δολοφονία της αδέσποτης κουταβίτσας «Μάγκυ» στα Στύρα, που προκάλεσε πανελλαδική οργή, ένα ακόμα κρούσμα κακοποίησης ζώου συγκλονίζει την Εύβοια.
Νέα κτηνωδία στην Εύβοια
Όπως αποκαλύπτει το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα», μέσω του eviazoom.gr, ορισμένα άτομα στην Ιστιαία έκαψαν τους αστράγαλους αδέσποτου κουταβιού ράτσας «Ελληνικό Ποιμενικό», το έδεσαν και το έσυραν στο δρόμο, προκαλώντας σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή του χώρα.
Στη συνέχεια, πήραν το σκυλί που οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν «Δία» και το κρέμασαν σε ένα δέντρο στο χώρο που γίνεται η λαϊκή αγορά, απέναντι από το Στάδιο Ιστιαίας.
Το σκυλί έμεινε για ώρα κρεμασμένο στο δέντρο, μέχρι που παρενέβη μία γυναίκα, η οποία κατέβασε το «Δία» από το δέντρο και το πήγε στο Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα».
Οι εθελοντές της Ήρας το πήγαν στον κτηνίατρο, ο οποίος πιθανολογεί ότι το κάψιμο στα πόδια του κουταβιού προήλθαν από πυρακτωμένο σίδερο, όμοιο με εκείνα που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι, για να σημαδεύουν τα παραγωγικά ζώα.
Ο κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο «Δία» και, στη συνέχεια, τον ανέλαβαν οι εθελοντές της «Ήρας», οι οποίοι ψάχνουν αναδόχους, για να υιοθετήσουν το σκυλάκι.

eviazoom.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: