18.8.14

Ρωσία: Άνοιξε πυρ έξω από την τουρκική πρεσβεία...


Η αστυνομία της Ρωσίας συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα, Αρμένιο υπήκοο, ο οποίος άνοιξε πυρ εξω απο την πρεσβεία της Τουρκίας, στη Μόσχα.

«Ένας...
άγνωστος άνοιξε πυρ με ένα κυνηγετικό τουφέκι εναντίον της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα, πριν συλληφθεί», ανέφερε μια πηγή της αστυνομίας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass. «Ουδείς τραυματίστηκε στο επεισόδιο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Ο ένοπλος πυροβόλησε δύο φορές με το κυνηγετικό τουφέκι του, στοχοθετώντας τον θυρεό της Τουρκικής Δημοκρατίας στο κτίριο της πρεσβείας, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αστυνομίας.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης είναι 43 ετών, ονομάζεται Αρτούρ Μιρζογιάν και ειναι επιχειρηματίας. Αγνωστα παραμένουν τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην ενέργεια.

Σύμωνα με το ΑΜΠΕ, η Τουρκία και η Αρμενία δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ τους, εξαιτίας της πλήρους διαφωνίας τους για τον γενοκτονικό χαρακτήρα του διωγμού των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915, ενω απόπειρα για την έναρξη μιας διαδικασίας συμφιλίωσης ανάμεσα στις δύο χώρες, το 2009, δεν έφερε αποτέλεσμα...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: