3.8.14

Νέα κόντρα Άνθιμου - Μπουτάρη ...


Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμο και τον δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη. Αυτή τη φορά αφορμή στάθηκαν οι...
δηλώσεις του δημάρχου, ότι θα αναγράψει στις ταμπέλες των οδών της πόλης, μαζί με τις υπάρχουσες ελληνικές ονομασίες, από κάτω, ονομασίες ξένων προσωπικοτήτων, που πέρασαν, ιστορικά, από τη Θεσσαλονίκη.

«Θα βρω νεολαίους και θα ξηλώσω τις πινακίδες που θα βάλει ο Μπουτάρης και θα αναγράφουν Τουρκικά ονόματα, κάτω από τις Ελληνικές ονομασίες των Οδών της πόλης μας», προειδοποίησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, κατά την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία, από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

«Αν κάτι τέτοιο συμβεί θα είναι αιτία επανάστασης. Είναι δυνατό να αναγραφούν ονόματα Τούρκων κατακτητών της Θεσσαλονίκης, στις ταμπέλες των δρόμων της πόλης μας;» διερωτήθηκε από άμβωνος ο Μητροπολίτης, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην κόντρα του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο Μητροπολίτης, επίσης, εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στο να ιδρυθεί Τμήμα Ισλαμικών Σπουδών, στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα απαισιόδοξος και απογοητευμένος, σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: