31.8.14

Ο Δένδιας οδηγεί σε οικονομική ασφυξία τα Επτάνησα...

Δένδιας: "Ωρολογιακή βόμβα τα κόκκινα δάνεια" 

Με τη δέσμευση να σταθεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλευρό των πολιτών που πλήττονται από την κρίση, ο περιφερειάρχης Θοδωρής Γαλιατσάτος αποκαλύπτει στην "Αυγή" τις...
προτεραιότητές του. Δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει πόρους για την Περιφέρεια, γιατί, όπως εξηγεί, τα προϋπολογισθέντα κονδύλια για το 2015, σε συνδυασμό με τη μεθόδευση του υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια δεν θα επιτρέψουν στη νέα αρχή να υλοποιήσει ούτε ένα έργο! Προειδοποιεί ότι είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τις επίσημες κρατικές και ευρωπαϊκές πολιτικές που κινούνται στην νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους σεισμόπληκτους της Κεφαλλονιάς, χαρακτηρίζοντας "εμπαιγμό" την έγκριση 3,7 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ
* Σε ένα 24ωρο από τώρα αναλαμβάνετε τα ηνία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ποιες είναι οι πρώτες παρεμβάσεις που σχεδιάζετε να υλοποιήσετε και σε τι αποσκοπούν;
Ως άμεση ανάγκη προβάλλει η ταχύτατη προσαρμογή της λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, με κατεύθυνση την ποιοτική εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στα Ιόνια Νησιά. Είναι γεγονός ότι το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) έχει αποψιλωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα λόγω των μνημονιακών πολιτικών στον δημόσιο τομέα. Παρά ταύτα, θα εργασθούμε με σταθερότητα και επιμονή ώστε αφ' ενός να εμφυσήσουμε στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες τη δική μας αγωνία για την υποβοήθηση του πολίτη στην καθημερινότητά του και αφ' ετέρου να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό τις σύγχρονες τεχνολογίες που επιτρέπουν την ανάσχεση των μειονεκτημάτων της νησιωτικότητας.
Στις προτεραιότητές μας επίσης είναι η αναζήτηση και εφαρμογή πολιτικών στήριξης των συμπολιτών μας που υποφέρουν ιδιαίτερα από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: