19.8.14

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη χρυσαυγίτικη επίθεση...

Στις φωνές διαμαρτυρίας ήρθαν να προστεθούν η πανελλήνια ένωση ναυτών εμπορικού ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και η κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Ήδη...
αρκετοί κοινωνικοί, συνδικαλιστικοί και πολιτικοί φορείς, έχουν καταδικάσει την επίθεση, όπως έχει παρουσιάσει και το enet. Όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι ναυτεργάτες: "Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση της φασιστικής συμμορίας των Χρυσαυγιτών που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν εναντίον του ανοιχτού σχολείου μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά του Πειραιά.

Πρόκειται για μια θρασύτατη φασιστική επιδρομή την οποία πραγματοποίησαν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι των προδοτών χαφιέδων και ταγματασφαλιτών τις μέρες που συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ήταν τότε που οι προδότες κουκουλοφόροι ταγματασφαλίτες γύριζαν στις γειτονιές του Πειραιά με τους γερμανούς κατακτητές και κατέδιδαν τους αγωνιστές που πάλευαν ενάντια στην γερμανική κατοχή.

Αυτούς ήθελαν προφανώς να «τιμήσουν» τα σημερινά φασιστικά καθάρματα που διαπνέονται από αβυσσαλέο μίσος ενάντια στους μετανάστες και στους αγώνες και τις θυσίες του λαού και των εργαζομένων. Πρόκειται για μια πράξη βίας, τρομοκρατίας, ρατσισμού και φασιστικής μισαλλοδοξίας.

Η ρατσιστική βία και η φασιστική τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσουν, οι πολιτικές δυνάμεις, το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ευρύτερα τα κοινωνικά κινήματα και οι συλλογικότητες τόσο στον Πειραιά όσο και σε όλη την χώρα οφείλουν να εντείνουν την δράση και τον αγώνα τους για να απομονώσουν την φασιστική και ρατσιστική βία της Χρυσής Αυγής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο ανοιχτό σχολείο μεταναστών και θα σταθούμε δίπλα του αποφασιστικά ενάντια στις νεοφασιστικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις τους. Η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές μαζί και η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες για τις βίαιες και εγκληματικές δράσεις των Χρυσαυγιτών".



Ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ για την φασιστική επίθεση στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά

"Φασιστική επίθεση δέχτηκε το Α.Σ.Μ.Π τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14 Αυγούστου προς τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Αυγούστου, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται το σχολείο στις οδούς Αγίων Αναργύρων & Κω στην Παλιά Κοκκινιά, από νεοναζί της Χρυσής Αυγής οι οποίοι φρόντισαν να αφήσουν το στίγμα τους υπογράφοντας «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ».

Οι δράστες παραβίασαν την καγκελόπορτα του κτηρίου και προξένησαν υλικές ζημιές ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν και υλικό από το Α.Σ.Μ.Π. Στη συνέχεια προξένησαν ζημιές και σε άλλα σημεία του σχολικού συγκροτήματος όπου στεγάζεται το 14ο και το 15ο γυμνάσιο Πειραιά και έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Πρόκειται ξεκάθαρα για ρατσιστική επίθεση που πατάει πάνω στην απέλπιδα προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ξαναστήσει τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά.

Θυμίζουμε πως λίγους μήνες πριν έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στη Νίκαια κάτω από την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος που βγήκε πέρυσι τον Σεπτέμβρη ύστερα από την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα και την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έπαιξε καταλυτικό ρόλο ώστε να ανακοπεί η δράση της ΧΑ και η ηγεσία της να βρεθεί στη φυλακή με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Στην προσπάθειά τους να ανασυντάξουν τα τάγματα εφόδου οργανώνουν νυχτερινές καταδρομικές επιδρομές υπό την κάλυψη του σκοταδιού για να τρομάξουν τους αντιρατσιστές και τους αντιφασίστες, την αριστερά και τα συνδικάτα. Δεν θα τους περάσει! Οργανώνουμε τον αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, με δράσεις και εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά, με απεργίες και καταλήψεις σε εργατικούς χώρους, σχολεία και σχολές, με κινητοποιήσεις στις ορκωμοσίες των νέων δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

Το αποκορύφωμα αυτών των δράσεων θα είναι το διήμερο της μαύρης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με την διοργάνωση παναττικού αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι στις 18/9 και την μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που οργανώνει η κίνηση ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ στις 19/9 στο κέντρο της Αθήνας. Ποτέ ξανά φασισμός"...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: