17.8.14

Διαπραγματεύσεις για αλλαγές στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο...

Σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική τροποποίηση των ετήσιων στόχων και παραμέτρων που θέτει το Δημοσιονομικό Σύμφωνο.
Σύμφωνα με...
την ιταλική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση συζητά τη δυνατότητα να περιοριστεί η ετήσια μείωση του δημοσίου ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, από το 0,5% το οποίο προβλέπεται έως τώρα, στο 0,25%. Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνει επίσημα αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής στις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες.

Εάν οι διαπραγματεύσεις τελεσφορήσουν, ιταλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι μπορεί να δοθεί ένα ουσιαστικό νόημα στις μέχρι τώρα προσπάθειες που στοχεύουν στον περιορισμό της λιτότητας και στην ενίσχυση της ευελιξίας. Ειδικά για την Ιταλία, το όφελος θα ήταν η αποφυγή λήψης έκτακτων οικονομικών μέτρων τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με τη Λα Ρεπούμπλικα, η διαπραγμάτευση αφορά όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: