12.8.14

Προσλήψεις και ένταση στη ΝΕΡΙΤ...

ΝΕΡΙΤΕίναι αλήθεια ότι η θητεία του προέδρου και διευθύνοντος της ΝΕΡΙΤ λήγει τον…. Οκτώβριο με αποτέλεσμα πολλά να πρέπει να γίνουν έως τότε με πρώτο και πιο σημαντικό την...
ολοκλήρωση των προσλήψεων που αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους….αλλά και τις αντιδράσεις τους.

Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για μεγάλες αδικίες με αποτέλεσμα να έχουν αρχίσει και οι πρώτες παραιτήσεις στο ραδιομέγαρο επειδή δε εκτιμήθηκε η προσφορά τους στην εταιρεία. Προσλήφθηκαν τελικά δημοσιογράφοι με κύριο κριτήριο τα πτυχία εν αντιθέσει με τη ΔΤ που μέτραγε το απολυτήριο λυκείου!

Σε γενικές γραμμές ακολουθήθηκε μια διαδικασία της ICAP που έδωσε τα πρώτα της φώτα με τα τυπικά προσόντα ενώ έδωσε τη βαρύτητα και στους αξιολογητές που αποφάνθηκαν σχετικά για το θέμα….

Αν με ρωτήσετε εάν επιτυχώς γίνονται οι προσλήψεις θα σας απαντήσω ότι….κακώς ξεκίνησε μια τέτοια διαδικασία προσλήψεων και μάλιστα από ιδιωτική εταιρεία που δεν είχε καμία σχετική εμπειρία επί του θέματος των…. «καλλιτεχνικών ειδικοτήτων»!

Είμαι βέβαιος ότι έγιναν πολλά λάθη και έγιναν που εκθέτουν πολλαπλά τους εμπνευστές της διαδικασίας…

Πάντως η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ φαίνεται αποφασισμένη να… τελειώσει με τις προσλήψεις ενώ ανάγκες που στο μέλλον θα δημιουργηθούν θα καλύπτει με συμβάσεις ορισμένου χρόνου όπως και παλαιότερα.

Προωθούνται παράλληλα… αλλαγές και στον τρόπο διαχείρισης της ΝΕΡΙΤ καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του «εποπτικού συμβουλίου» το οποίο βαίνει προς αντικατάσταση του στις 21 Αυγούστου… Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φορτσάκης έχει διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί την ανανέωση της θητείας του με αποτέλεσμα να περάσουν από τη βουλή διάφορες ρυθμίσεις ως προς τον μελλοντικό τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου.

Όμως μεγάλο θέμα παραμένει για τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ το τι θα κάνει από πλευράς προγράμματος τον Σεπτέμβριο αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν τις προσλήψεις! Ανοικτό επίσης παραμένει το τι θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου με το champions league καθώς θα πρέπει να ανανεωθούν-συμφωνηθούν από την ηγεσία της ΝΕΡΙΤ εκ νέου τα δικαιώματα μετάδοσής του στις 15 Μαΐου του 2015.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το champions league κόστισε στην παλιά ΕΡΤ μετά την συμφωνία του κ. Λ. Ταγματάρχη…. 10.8 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας έχουν γίνει συζητήσεις φέτος να κινηθούν οι διαπραγματεύσεις στα…. 3.5 εκατ ευρώ ποσό αρκετά μικρότερο που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο όλη τη συμφωνία αφού αρκετά εύκολα το όλο εγχείρημα μπορεί να περάσει στα χέρια του ανταγωνισμού.

Πάντως η οργάνωση του εμπορικού τμήματος της ΝΕΡΙΤ κρίνεται επιβεβλημένη αφού η εταιρεία ξόδεψε για το Μουντιάλ… 12.940 εκατ. ευρώ χωρίς να καταφέρει να τα πάρει πίσω αφού εισέπραξε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας μόλις…. 9 εκατ. ευρώ από διαφήμιση γράφοντας έτσι αρνητικό πρόσημο στα έσοδα από όλο το εγχείρημα.

Σημαντική για τη ΝΕΡΙΤ είναι και η παραγωγή των 24 κεφαλαίων «Βίοι του Πλουτάρχου» που είναι μία συνεργασία των δύο κρατών Ελλάδος – Ιταλίας (που έχει ενδιαφερθεί ακόμα και ο Ιταλός πρωθυπουργός) με στόχο να προβάλλει την Ελλάδα και τον πολιτισμό της διεθνώς. Όπως υποστηρίζουν σχετικά στελέχη της διοίκησης θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά μία παραγωγή τύπου «Σουλεϊμάν» με τον Πλούταρχο όπου θα αποδοθεί η Ελληνική πλευρά.

Στελέχη του Μαξίμου σχολιάζοντας την οργάνωση της ΝΕΡΙΤ υποστηρίζουν ότι η διοίκηση Μακρυδημήτρη βοηθά αποτελεσματικά στο να ξεπεραστούν τα λειτουργικά-νομικά προβλήματα της ΝΕΡΙΤ επιδιώκοντας να προχωρήσει η εν τάχει εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας ενώ τονίζουν ότι η μέση τηλεθέαση της παλαιάς ΕΡΤ δεν ήταν μεγαλύτερη από αυτή που έχει σήμερα η ΝΕΡΙΤ χωρίς όμως να υποστηρίζουν ότι το παραγόμενο έργο δεν συναντά σημαντικά προβλήματα…

Ανοικτό ζήτημα παραμένουν οι αλλαγές που θα επιχειρηθούν σε πρόσωπα στο εποπτικό συμβούλιο αλλά και στη ΝΕΡΙΤ αλλά και το τι θα γίνει με τους τριμηνήτες εργαζομένους της εταιρείας όπου επιδιώκεται να κλείσει ο κύκλος των προσλήψεων.

Πολλοί κάνουν λόγο ότι η λειτουργία της νέας εταιρείας έχει… καθυστερήσει σημαντικά μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από το εποπτικό συμβούλιο τελευταία με μέλη του εποπτικού που είδαν την πόρτα της εξόδου και απέπεμψαν και τον προηγούμενο πρόεδρο κ. Γ. Προκοπάκη.

Το σίγουρο είναι ότι από το παραγόμενο έργο αυτή τη φορά θα κριθεί εάν η ΝΕΡΙΤ θα γίνει μέλος της EBU ή αν θα παραμείνει εκτός με ό,τι αρνητικό σημαίνει αυτό για μία Ευρωπαϊκή τηλεόραση που για κάποιους δεν μπορεί με αυτή τη σύνθεση της να ενταχθεί ξανά…στις Ευρωπαϊκές κρατικές τηλεοράσεις!

Όλοι περιμένουν μετά τις 20 Αυγούστου εάν η ΝΕΡΙΤ θα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε…. πρόγραμμα, ενημερωτικές εκπομπές, παραγωγές και πως θα ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα από Σεπτέμβριο.

Καλό θα είναι να…. «αρθούν και όλες οι αδικίες» στις προσλήψεις που έγιναν σε επαγγελματίες δημοσιογράφους μέλη της ΕΣΗΕΑ με ιστορία που έμειναν εκτός μετά τον κακό βαθμό τους από το σύστημα αξιολόγησης….ένα σύστημα που «έμπαζε νερά» από το παρελθόν της ΕΡΤ και που πρέπει να τα μαζέψουν κάποιοι τώρα στην…. ΝΕΡΙΤ ! Αν θέλουν να κάνουν τη διαφορά και την ανανέωση που διατυμπανίζουν δεν είναι…. καθόλου μα καθόλου δύσκολο όλοι μας γνωριζόμαστε λίγο πολύ….

Δεν νομίζετε;

Νίκος Κούτρικας
Δημοσιογράφος
μέλος της ΕΣΗΕΑ...
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: