3.8.14

Επιστολή της ΕΣΗΕΑ σε Δένδια – Γιακουμάτο ...

typos-efimerides
...για τις δημοσιεύσεις στον Τύπο...
Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έστειλε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνοντας πως οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την προαιρετική δημοσίευση σε έντυπα των προβλεπόμενων από το νόμο δημοσιευμάτων θα επιφέρει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, τόσο στις επιχειρήσεις του Τύπου, όσο και στα...
δημόσια ταμεία.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι με το άρθρο 202, παρ. 1 του επικείμενου να ψηφιστεί από τη Βουλή πολυνομοσχεδίου καθίσταται από 1-1-2015 απολύτως προαιρετική η δημοσίευση σε έντυπα (εφημερίδες) των προβλεπομένων από τον ν. 3190/1955 και κ.ν. 2190/1920 δημοσιευμάτων.
Με το άρθρο 202, παρ. 2 του ιδίου πολυνομοσχεδίου καταργείται από 1-1-2015 η υποχρέωση δημοσίευσης σε έντυπα (εφημερίδες) πράξεων ή στοιχείων που προβλέπονται από τον ν. 3190/1955 και κ.ν. 2190/1920 και ταυτόχρονα, με το άρθρο 152, παρ. 2 του ιδίου πολυνομοσχεδίου παύει να είναι υποχρεωτική η δημοσίευση σε έντυπα (εφημερίδες) των προκηρύξεων και διακηρύξεων των πάσης φύσεως διαγωνισμών για έργα προμήθειες και υπηρεσίες όλων των φορέων του Δημοσίου.
«Οι προκείμενες διατάξεις είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκαλέσουν απώλεια εσόδων για το Δημόσιο όπως αυτό επισημαίνεται σε πρόσφατη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους» σημειώνει η ΕΣΗΕΑ και συμπληρώνει πως «με τις προς ψήφιση ρυθμίσεις είναι απολύτως βέβαιο ότι θα προκληθεί σημαντική απώλεια εσόδων για τις επιχειρήσεις του τύπου και ειδικότερα τις εφημερίδες οι οποίες πλήρωσαν βαρύ αντίτιμο κατά τα τελευταία χρόνια κυρίως με την κατάρρευση των εσόδων τους από διαφημίσεις αλλά και την μείωση της κυκλοφορίας τους εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα».
Για τους λόγους αυτούς, η Ένωση Συντακτών ζητά την απόσυρση των επίμαχων άρθρων του πολυνομοσχεδίου ώστε «να δοθεί επιτέλους μια, έστω ελάχιστη, ανακούφιση σε έναν από τους πιο χειμαζόμενους από την κρίση κλάδους της εθνικής οικονομίας ο οποίος, όπως καλά γνωρίζετε, επλήγη με σφοδρότητα τα τελευταία χρόνια έχοντας δυστυχώς απωλέσει χιλιάδες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: