21.8.14

Ρουπακιώτης: Σκόπιμα κάποιοι δεν θέλουν να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό...

Αν. Ρουπακιώτης: Σκόπιμα κάποιοι δεν θέλουν να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (Video) 
BINTEO...
 "Κάποιοι σκοπίμως δεν θέλουν να ψηφιστεί το αντιρατσιστικό για να μην τιμωρηθούν οι πράξεις βίας, ξενοφοβικής προέλευσης και ρατσισμού" δήλωσε ο Ανδρέας Ρουπακιώτης στον...
ΣΚΑΙ αναφερόμενος στα προσκόμματα που διαρκώς προκύπτουν και τις προσχηματικές συζητήσεις που κάποιοι δημιουργούν πετώντας τη μπάλα στο ιστορικό πεδίο.

"Το ζητούμενο είναι θέλουν, ή δεν θέλουν να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο, όταν τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας αυξάνονται, όταν έρχονται οι διεθνείς οργανισμοί που εμείς συμμετέχουμε και μας επιπλήττουν για το τι κάνουμε. Θέλουν ή δεν θέλουν να ψηφιστεί, και προβάλλουν την ανάγκη επανεξέτασης της ιστορίας."

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης βασιζόμενος στο λεξικό του Μπαμπινιώτη είπε ότι "ο Μπαμπινιώτης αναγνωρίζει δύο γενοκτονίες των Εβραίων και των Αρμενίων" ενώ για τα υπόλοιπες σφαγές χρησιμοποιεί τον όρο "εθνοκάθαρση". Επιπλέον ο Ανδρέας Ρουπακιώτης τόνισε ότι είχαν συμφωνήσει όλοι στο αντιρατσιστικό και το προώθησε ο ίδιος αφού "συνεργάστηκε με τους πάντες". Θεωρεί ότι επιχειρείται πολιτική αξιοποίηση του ζητήματος, ενώ είμαστε αναγκασμένοι να εκσυγχρονίσουμε τον αντιρατσιστικό νόμο αν πραγματικά θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας που εντείνονται διαρκώς. Επιπλέον υπάρχει πίεση και κριτική από τους διεθνείς οργανισμούς στον τομέα αυτό. Τονίζοντας την πολιτική αξιοποίηση που επιχειρείται για άλλη μια φορά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επεσήμανε:

1) Η ιστορία είναι όπως υπάρχει στα γεγονότα και η οποιαδήποτε κανονικοποίηση δεν τα αλλάζει.

2) Πρόκειται για μία κεντρική πολιτική κίνηση από το πρώτο κόμμα της συγκυβέρνησης η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που δίνει ένα επιπλέον επιχείρημα σε όσους υποστηρίζουν ότι πάμε σε εκλογές. Η Δημοκρατική Αριστερά και ο υπουργός της προώθησε ένα νομοσχέδιο αφού συνεργάστηκε με τους πάντες και είχαν όλοι συμφωνήσει σε αυτό.

3) Το ΠΑΣΟΚ ήθελε μέσω του νομοσχεδίου αυτού να επιδείξει ένα προοδευτικό πρόσημο παρόλα τα μέτρα που έχει ψηφίσει με οδυνηρές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Ενώ η Ν.Δ. παίζει τώρα, σε ένα προσφιλές πεδίο, να απαράγουμε αν ήταν ή δεν ήταν γενοκτονία η εξολόθρευση των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολ. Θράκης και της Μ. Ασίας που αναμφισβήτητα ήταν εξολόθρευση.



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: