4.8.14

Λογαριασμοί δύο ταχυτήτων στον ΕΝΦΙΑ...

Λογαριασμοί δύο ταχυτήτων στον ΕΝΦΙΑ
Σοκ προκαλούν σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι λογαριασμοί για τον ΕΝΦΙΑ που έχει στη διάθεσή του και το «Έθνος» δείχνουν...
φόρο δύο ταχυτήτων, με επιβαρύνσεις που ξεπερνούν ακόμα και το 200% σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς («χαράτσι» της ΔΕΗ και ΦΑΠ). Σε ορισμένες περιπτώσεις βγαίνουν ελαφρύνσεις που αγγίζουν το 40%.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως μικρής αντικειμενικής αξίας, αλλά και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Για παράδειγμα φορολογούμενος με οικόπεδο 500 τετραγωνικά στο Χολαργό και διαμέρισμα παλαιότητας 40 ετών 96 τμ στην Κυψέλη που είναι κενό πληρώνει 1.332 ευρώ. Ο ίδιος το 2013 πλήρωνε 488 ευρώ, δηλαδή αύξηση 173%.

Για κενό διαμέρισμα 90 τμ στη Γλυφάδα παλαιότητας 20 ετών, ο ιδιοκτήτης πλήρωνε 429 ευρώ, ενώ με τον ΕΝΦΙΑ πληρώνει 1.228 ευρώ, δηλαδή προσαύξηση 195%.

Το υπουργείο οικονομικών εξετάζει διορθωτικές κινήσεις για να ελαφρύνει το φορτίο από τον ΕΝΦΙΑ σε ιδιοκτήτες ακινήτων που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν τον φόρο λόγω οικονομικής στενότητας. Στο υπυοργείο φοβούνται ότι θα μείνουν απλήρωτοι φόροι και θα ανοίξει τρύπα στον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: