11.8.14

Σε αδιέξοδο η Ελλάδα...

rodakina...από την οργή της «ρωσικής αρκούδας...

Εξανεμίζονται μέρα με τη μέρα οι ελπίδες της κυβέρνησης για ευνοϊκή μεταχείριση από τη Ρωσία στο θέμα των περιορισμών στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Η Μόσχα, παρότι διαμηνύει ότι...
κατανοεί την ευαίσθητη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και εκτιμά τη στάση της στα πρόσφατα «κανόνια» ρωσικών τουριστικών εταιρειών, υπογραμμίζει ότι η έγκριση των κυρώσεων εις βάρος της ήταν ομόφωνη.

Η ελληνική πλευρά αναμένει τώρα τη σύσκεψη εμπειρογνωμόνων στις 14 Αυγούστου στις Βρυξέλλες, όπου θα εξεταστούν οι επιπτώσεις του ρωσικού εμπάργκο, ενώ σειρά χωρών έχουν ζητήσει να συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε για να αποφασίσουν την καταβολή αποζημιώσεων .

Παράλληλα, αύριο (Τρίτη) το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, αυτήν τη φορά στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά και τις καταγγελίες των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης ότι «κοράκια» θέλουν να πάρουν μισοτιμής τη σοδειά τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι αγρότες ζητούν τη δημιουργία δύο χωματερών, βλέποντας ως μόνη λύση να καταστρέψουν τα φρούτα τους και αν αποζημιωθούν.

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με αγρότες παραγωγούς
Ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής Ευβοίας, συντονιστής της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) αγροτικών θεμάτων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέπτεται σήμερα (Δευτέρα), την Ημαθία, όπου θα συναντηθεί με αγρότες παραγωγούς και φορείς του αγροτικού χώρου, για να μεταφέρει τη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα τους για τη διάθεση της παραγωγής τους.

Ταυτόχρονα θα συμμετάσχει, για να εκθέσει τις απόψεις του κόμματός του, στη σύσκεψη των παραγωγών και των εξαγωγέων φρούτων της Δυτικής Μακεδονίας, που θα γίνει στις 5 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Ημαθίας...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: