3.8.14

Τα παιδιά του (ισραηλινού) Βig Brother κλαίγονται...

Eδώ η Γάζα καίγεται και τα παιδιά του (ισραηλινού) Βig Brother… πλατσουρίζουν
...που δε σφάζουν, κι αυτοί, αμάχους!

Η κτηνωδία, σε πρώτο πλάνο (ΒΙΝΤΕΟ)...
Η Γάζα φλέγεται, ο λαός της αιμορραγεί και πεθαίνει όμως 60 χιλιόμετρα πιο πέρα, τα παιδιά του ισραηλινού Βig Brother, πλατσουρίζουν στην πισίνα του σπιτιού-στούντιο και «περνάνε καλά», όπως παραδέχονται. Η παραγωγή έκρινε σκόπιμο να...
μην πει στους παίχτες ότι στη γειτονιά τους μαίνεται ο πόλεμος -ποιος ο λόγος να χαλάσει το κόνσεπτ και ν’ αρχίσουν οι σοβαρές συζητήσεις;

Το κανάλι Arutz2, που προβάλλει το διάσημο ριάλιτι, προβάλλει σχεδόν όλο το 24ωρο ειδήσεις από το μέτωπο της Γάζας, τις «επιτυχίες» του ισραηλινού στρατού. Όμως τρεις φορές την εβδομάδα δείχνει Big Brother σε απευθείας σύνδεση, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, ενώ οι φαν του σόου μπορούν να το παρακολουθούν μέσω ίντερνετ.

Μια δυο φορές μόνο ήχησε η σειρήνα του συναγερμού και οι παίκτες διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο να τους κάνει ανακοίνωση ο Βig Brother, όπως συμβαίνει στην ομαλή ροή του παιχνιδιού. Τους δόθηκαν οδηγίες να κλειστούν στο καταφύγιο, αλλά τους διαβεβαίωσαν ότι ήταν ένας συναγερμός ρουτίνας, ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει.


Ένας παίχτης που αποχώρησε και έμαθε ότι η χώρα του έχει εισβάλει στη Γάζα παραδέχεται ότι έπαθε σοκ. «Ήταν σαν να ζούσα σε μια φούσκα», δήλωσε όμως αυτό που τώρα θέλει είναι να πάει κι αυτός στο μέτωπο, να πάρει μέρος στη σφαγή των αμάχων.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: