8.8.14

Εργαζόμενοι στη Wind: Στάση εργασίας έως τη μία το μεσημέρι ...


HXHTIKO...
Αντιδρούν στις μαζικές απολύσεις και στην άρνηση  της διοίκησης  να προσέλθει  σε διάλογο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Μιλάει στο...
Κόκκινο ο Στέφανος Μάλαμας, αναπληρωτής γραμματέας του σωματείου των εργαζομένων στη Wind.
  Οι εργαζόμενοι στη Wind λένε όχι στις μαζικές εκβιαστικές απολύσεις της διεύθυνσης, που εξαναγκάζουν σε απόλυση παλαιότερους εργαζομένους με συμβάσεις για να τους ανανεώσουν με νέες προσλήψεις χωρίς δικαιώματα.

Καλούν τον κόσμο και αλληλέγγυους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο της Wind στην λεωφόρο Αθηνών 106.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Wind, και στο παρελθόν η διοίκηση έχει προσπαθήσει να καταστήσει παράνομο το σωματείο τους ή/και τις δραστηριότητές του, για να μην υπογράψει συλλογική σύμβαση ή να διακόψει κινητοποιήσεις του για ικανοποίηση δίκαιων αιτημάτων του, αλλά οι προσπάθειες αυτές έπεσαν στο κενό.

"Είναι φανερό ότι κάθε φορά εφευρίσκει διάφορα προσχήματα ώστε να της ανοίξει ο δρόμος για να κόψει μισθούς και δικαιώματα, όμως το σωματείο μας στέκεται ουσιαστικό εμπόδιο", σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Καταλήγοντας, οι εργαζόμενοι τονίζουν: "Δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν προσχηματικό εκβιασμό και υπόδειξη της διοίκησης σχετικά με τη λειτουργία του σωματείου μας. Θα διεκδικήσουμε και θα επιβάλλουμε με την ενότητά μας και τη συλλογική μας δράση την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, κεκτημένο ετών των εργαζομένων.

Για την επίτευξη αυτού του σημαντικού σκοπού, που όλους μας ενώνει, απαιτείται η συσπείρωσή μας στο σωματείο και δραστηριοποίησή μας με τη συμμετοχή μας στις συλλογικές διαδικασίες. Μόνο έτσι μπορούμε να ενδυναμώσουμε τη ατομική και συλλογική μας θέση και να αποκρούσουμε κάθε επιδίωξη της διοίκησης για μείωση μισθών και θέσεων εργασίας, για καταπάτηση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειάς μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: