9.9.14

Χιλή: 14 τραυματίες από έκρηξη στο μετρό της πρωτεύουσας...

Χιλή: 14 τραυματίες από έκρηξη στο μετρό της πρωτεύουσαςΤουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Χιλή, όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο μετρό της πρωτεύουσας Σαντιάγο.

"Είναι μια πράξη που έχει όλα τ...
α χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Κυβέρνησης, Άλβαρο Ελισάντε.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μια εμπορική περιοχή στο σταθμό Εσκουέλα Μιλιτάρ που βρίσκεται κοντά στη στρατιωτική ακαδημία του Σαντιάγο. Η γραμμή αυτή του μετρό θεωρείται η πιο πολυσύχναστη στη πρωτεύουσα της Χιλής.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικά με ωρολογιακό μηχανισμό που είχαν τοποθετηθεί σε ένα κάδο απορριμμάτων

Η περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «οι ύποπτοι είναι δύο νέοι», οι οποίοι διέφυγαν με όχημα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση και η κυβέρνηση ανέφερε ότι η νομοθεσία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας έχει εφαρμοστεί πλήρως.

Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ η οποία συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη χαρακτήρισε την επίθεση «φρικτή τραγωδία».

Πρόσθεσε, πάντως, ότι η Χιλή είναι και θα συνεχίσει να είναι μια ασφαλής χώρα...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: